Ο ρόλος των γονέων στη σημερινή εποχή είναι απαιτητικός καθώς οι γονείς καλούνται να αντιμετωπίσουν αλλαγές που συμβαίνουν τόσο στο κοινωνικό, πολιτισμικό και οικονομικό επίπεδο, όσο και σε αλλαγές σε επίπεδο θεσμών και αξιών.
Οι γονείς χρειάζεται να είναι ανοιχτόμυαλοι και ευαίσθητοι, ευέλικτοι, ανθεκτικοί και με κατανόηση, σε συνεχή αναζήτηση εργασίας, γνώσης, προσωπικής εξέλιξης και αυτογνωσίας, ενθάρρυνσης και στήριξης.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν συνταγές και μαγικές λύσεις που μπορούμε να πούμε στους γονείς προκειμένου να έχουν πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα σε θέματα που αφορούν τα παιδιά τους!
Σκοπός της Ομάδας Γονέων είναι να μοιραστούμε με τους γονείς σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς που αφορούν τον γονεϊκό ρόλο και χτίζουν μια υγιή σχέση με τα παιδιά, εστιασμένη στη βιωματική εμπειρία και στη δυναμική της ομάδας.
Η συμμετοχή σε ομάδα είναι μια εμπειρία γεμάτη ενέργεια και γνώση! Οι γονείς ενδυναμώνονται και αποκομίζουν ευχαρίστηση από την άσκηση του ρόλου τους μέσα στο κλίμα μοιράσματος, αποδοχής και εμπιστοσύνης που αποπνέει η ομάδα.