Βάζουμε το υπέροχο φύλλο ζύμης για τάρτα της alfa και τη συνταγή. Βάζετε την όρεξη και τη δημιουργικότητά σας. Το αποτέλεσμα είναι μια υπέροχη γλυκιά τάρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι για εσάς και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία!

Η σοκολάτα αγαπά το πορτοκάλι και τα δυο μαζί αγαπούν το φύλλο ζύμης για τάρτα της alfa. Δες τη συνταγή μας και φτιάξε την πιο λαχταριστή τάρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι.

Συστατικά

1 πακέτο φύλλο ζύμης για τάρτα της alfa
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κ.γ. υγρή βανίλια
1 αυγό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο
3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.σ. κόρν φλάουρ
190 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC πάνω-κάτω αντιστάσεις. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα 28 εκ. και βάζουμε το φύλλο τάρτας κόβωντας ό,τι περισσεύει γύρω γύρω. Την τρυπάμε παντού με ένα πηρούνι και την ψήνουμε για 20’. Όταν ψηθεί, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, τη βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.

Ρίχνουμε τη βανίλια κι ανακατεύουμε. Χτυπάμε ελαφρώς το αυγό σε ένα μπωλ και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα της σοκολάτας σε αυτό ανακατεύοντας διαρκώς.

Επιστρέφουμε το μείγμα αυγού σοκολάτας στην κατσαρόλα με τη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω από την τάρτα και αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε την κρέμα πορτοκάλι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα φλυτζάνι νερό και βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δημιουργηθεί μία απαλή κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτα.

Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για μια ώρα τουλάχιστον και γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.