Γκρίνια και απογοήτευση επικρατεί στους κόλπους των γαλάζιων για το δήμο Κοζάνης, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα μεγάλο δίλημμα στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Είναι γεγονός ότι αν επικρατούσε στο δεύτερο γύρο ο Κυριάκος Μιχαηλίδης και μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για οποιοδήποτε άλλον υποψήφιο με το ρεύμα να πηγαίνει με τους νικητές. Η Ν.Δ. όμως προτίμησε να χαρίσει το δήμο και έτσι να μένει μόνο η απογοήτευση.

Ο Παντελής Καρακασίδης, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και τα ραδιοΛόγος για το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο θεωρούσε αναμενόμενο. Για την αυτοδυναμία του Γιώργου Κασαπίδη στην περιφέρεια ανέφερε ότι ο Γιώργος Κασαπίδης είχε πάντα το θάρρος της γνώμης του συγκρουόμενος και με το κόμμα συχνά, είναι αγαπητός, είπε το πρόγραμμά του σε όλες τις γωνιές της περιφέρειας και οι πολίτες τον ψήφισαν.

Για τα αποτελέσματα στο δήμο Κοζάνης ανέφερε ότι ο δήμος Κοζάνης έχει μια ιδιαιτερότητα. Το κόμμα δεν έδωσε το χρίσμα σε κανέναν, από τον χώρο της Ν.Δ. ήταν ο κ. Μιχαηλίδης και αυτό δεν αμφισβητείται. Ο κ. Μιχαηλίδης το πάλεψε ανέφερε, έκανε την προσπάθειά του και με τα λάθη και με τα κακά του δεν πήγε στο δεύτερο γύρο για 13 ψήφους, με όλους απέναντί του και με έναν συνδυασμό που κατέβασε ο Κεχαγιάς τελευταία στιγμή. Πολλοί νεοδημοκράτες πρόσθεσε πήγαν σε άλλους συνδυασμούς, και στον κ. Ιωαννίδη και στον κ. Σημανδράκο και στον κ. Μαλούτα μη δίνοντας στήριξη το κόμμα στους δήμους. «Δυστυχώς για μας δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο» ολοκλήρωσε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου