Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Για την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ενημέρωσε τηλεφωνικά το απόγευμα της Τετάρτης τη Φώφη Γεννηματά ο Γιώργος Παπανδρέου αμέσως μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πρώην πρωθυπουργό, όπως σε όλους τους υποψήφιους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της απόφασής του έχει ξεκινήσει με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο ίδιος θα προβεί σε ανακοίνωση για την υποψηφιότητά του με μήνυμα από το Πνευματικό Ίδρυμα «Γεωργίου Παπανδρέου», στις 20.00, με φόντο την Ακρόπολη.

Στο μήνυμά του αναμένεται να δώσει το πολιτικό στίγμα του στο οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κάτιας Φωτιάδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να πει ότι η προοδευτική παράταξη μπορεί να γίνει και πάλι μεγάλη και ισχυρή ούτως ώστε να υπάρξει μια πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης ενάντια στη συντηρητική.

Αμέσως μετά την άφιξή του από την Κωνσταντινούπολη ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο Πνευματικό Ίδρυμα «Γεωργίου Παπανδρέου» και βρέθηκε σε σύσκεψη με τους πιο κοντινούς του συνεργάτες προκειμένου να μπουν οι τελευταίες πινελιές της ανακοίνωσής του.

Αίνιγμα η στάση των υπόλοιπων υποψηφίων

Το μεγάλο στοίχημα για το Κίνημα Αλλαγής είναι η στάση που θα κρατήσουν οι υπόλοιποι έξι διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος μετά την κατάθεση υποψηφιότητας από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου, έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση που λάμβανε μέρος στην κούρσα για την ηγεσία ο πρώην πρωθυπουργός, ο ίδιος θα επανεξέταζε τη στάση του.

Η αινιγματική ανάρτηση της 18ης Οκτωβρίου

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου προχώρησε σε μια… αινιγματική ανάρτηση με αφορμή τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981, τροφοδοτώντας συζητήσεις για υποψηφιότητα για την προεδρία στο ΚΙΝ.ΑΛ. Συγκεκριμένα έγραψε: «Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας. 18 Οκτώβρη 2021. Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού».

Συνεχίζει την κούρσα ο Λοβέρδος

Απόλυτα ξεκάθαρος πως τι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής εμφανίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι δεν περίμενε ότι μπορεί να έχει αντίπαλο τον κ. Παπανδρέου και πως ένας άνθρωπος με τη δική του πορεία, θα θελήσει να κάνει κάτι άλλο.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, η οποία διήρκησε 2 με 2,5 λεπτά, του είπε ότι ως πρώην πρόεδρος έχει ρόλο στήριξης της Φώφης Γεννηματά μαζί με τους Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να εγγυηθούν τη σοβαρότητα της διαδικασίας.

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε πως ούτε για ένα λεπτό δεν σκέφτηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να το σκεφτεί ή να το σκέφτηκε να κάνει πίσω.

Πηγή: ethnos.gr