«Η εξαίρεση των αρωματικών φυτών από τη βιολογική γεωργία λήφθηκε σε πολιτικό επίπεδο» – «Ο κ. Τσίπρας υπηρέτησε ένα σχέδιο ξένων συμφερόντων και πήρε την ανταμοιβή του»
Ο Γιώργος Κασαπίδης, βουλευτής Ν.Δ. Ν. Κοζάνης και υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ. μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος για τον απόηχο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη , την εξαίρεση των καλλιεργειών με αρωματικά φυτά από τη βιολογική γεωργία και το βραβείο που πήρε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Γερμανία.
Το βραβείο Ewald von Kleist απονέμει η Διάσκεψη από το 2009 για να τιμήσει «ιθύνουσες προσωπικότητες της πολιτικής για την ασφάλεια με μια εξέχουσα συνεισφορά για τη διεθνή συνεννόηση και την επίλυση διαφορών». Με αυτό τιμήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ.
Η μετάλλαξη του κ.Τσίπρα, από κατήγορος, υποτακτικός και βραβευμένος
Ο Γιώργος Κασαπίδης μίλησε για τη μετάλλαξη του κ.Τσίπρα σε σχέση με αυτά που έλεγε πριν τις εκλογές. «Η συμφωνία ήταν κατ’ απαίτηση των ξένων δυνάμεων απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των μακεδόνων» είπε λέγοντας ότι ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του από τη συνέπεια πράξεων και λόγων και το κατά πόσο τους ευχαριστεί να διχάζουν τον ελληνικό λαό και να δρέπουν δάφνες από χώρες εκτός Ελλάδος ».Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες τέτοιων τραγελαφικών καταστάσεων τόνισε. «Αυτοί που κατηγορούσαν δηλώνουν υποταγείς. Ο κ. Τσίπρας υπηρέτησε ένα σχέδιο ξένων συμφερόντων εις βάρος του πολιτισμού και της Ελλάδος με απροκάλυπτο τρόπο και μάλιστα πήρε και με απροκάλυπτο τρόπο την ανταμοιβή του».
Για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον κατήφορο στους 3 εργοδότες της περιοχής: ΔΕΗ, αγροτικό τομέα και γούνα
Ο Γιώργος Κασαπίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιδείνωση της κατάστασης στη Δυτική Μακεδονία για την οποία και ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ήδη η περιφέρεια είναι ουραγός σε θέματα ανεργίας, οικονομίας, ανάπτυξης, δημογραφικού. Λόγο έκανε για τα θέματα της ΔΕΗ που παρουσίασε ο κ. Σταθάκης πριν δύο βδομάδες ,με τη συμμετοχή του λιγνίτη να πέφτει από το 37% στο 17% λέγοντας ότι αυτό θα σηματοδοτήσει καταστροφικές συνέπειες με την απώλεια 10.000 θέσεων εργασίας .Πέρα όμως από αυτή την εξέλιξη στο βασικό εργοδότη της Δυτικής Μακεδονίας, έχουμε κρίση και στους άλλους δύο βασικούς εργοδότες: τον αγροτικό τομέα και την κτηνοτροφία με την ανεξέλεγκτη κατάσταση στις ελληνοποιήσεις, νοθείες, εισαγωγές, η οποία έχει ως αποτέλεσμα της συμπίεση της τιμής του παραγωγού, αλλά και στη γούνα.
Η βαθιά κρίση της γούνας που μαστίζει τη γουνοποιία πλήττει ευθέως ένα μεγάλο κομμάτι πληθυσμού ανέφερε. «Όταν οι τρεις εργοδότες έχουν πάρει τον κατήφορο, ώστε να ανασχεθεί αυτή η πορεία, το βάρος πέφτει στην επόμενη κυβέρνηση. Η πίεση ξεπερνά τις δυνατότητες της περιφερειακής αρχής. Αυτό κατανόησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είμαστε η τελευταία περιφέρεια σε πληθυσμιακή ταυτότητα και από τις χειρότερες στην Ευρώπη σε γήρανση πληθυσμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε στην ομιλία για ένα ξεχωριστό ολοκληρωμένο σχέδιο πρόγραμμα ισόρροπης ανάπτυξης» τόνισε μιλώντας για πολύ αρνητικές συνέπειες προδιαγεγραμμένες στα όσα θα συμβούν στη ΔΕΗ και περιγράφονται στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας χωρίς να αναφέρεται ούτε μία λέξη για τις επιπτώσεις του.
Για τον αποκλεισμό των καλλιεργειών αρωματικών φυτών από τη βιολογική γεωργία
Η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας χάνει την ευκαιρία οι καλλιεργητές της Δ.Μακεδονίας να συνεχίσουν ή να εντάξουν εκ νέου τις καλλιέργειες τους στο πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειες με την απόφαση να εξαιρέσει τον κλάδο αυτό από τον κλάδο της βιολογικής γεωργίας . «Πιάνεται στον ύπνο η Δυτική Μακεδονία και η κα Τελιγιορίδου. Ας μας εξηγήσουν το λόγο που εξαιρέθηκαν τα αρωματικά φυτά. Φαίνεται ότι μάλλον δεν πιστεύουν τα όσα έλεγαν μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τα φαρμακευτικά φυτά» είπε ο κ.Κασαπίδης . «Αποδυναμώνεται η προοπτική αυτή των προϊόντων που παράγονται στη Δ. Μακεδονία κι έτσι πλήττεται αυτή η προσπάθεια. Ας μας δώσει κάποια απάντηση το υπουργείο κι ας διορθώσει αυτή την άστοχη ενέργεια παρά τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων να συνεχίσει, η απόφαση λήφθηκε σε πολιτικό επίπεδο» τόνισε λέγοντας ότι προσωπική του στόχευση είναι η οργάνωση της καλλιέργειας στα χέρια συλλογικοτήτων και όχι στα χέρια εταιριών.
Ο συνδυασμός
Μετά το τέλος Φεβρουαρίου θα γίνει η παρουσίαση του συνδυασμού του Γιώργου Κασαπίδη ανά περιφερειακή ενότητα και θα ακολουθήσουν επαφές στη Δυτική Μακεδονία για να παρουσιαστεί το πρόγραμμά του.
Ιωάννα Παπαδημητρίου


















