«Ας ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με την ιδιοπαραγωγή και ιδιοκατανάλωσή  μας ..»

Για το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης αναφέρθηκε εκ νέου ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε τη Δευτέρα το μεσημέρι. «Είναι δεδομένη η συμμετοχή των Γρεβενών στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης . Δεν υπάρχει μόνο η πρόσκληση 6, αλλά 14 από τις οποίες η Περιφέρεια συμμετέχει σε τέσσερις. Στον προϋπολογισμό 30εκ υπάρχουν και έργα για την Π.Ε. Γρεβενών και Π.Ε. Καστοριάς .Δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για τους κατοίκους, δεν αδικήθηκε καμία περιφερειακή ενότητα. Υπάρχει εσφαλμένη ενημέρωση και ερμηνεία από πλευράς δημάρχου».

Για το υδρογόνο

«Οι εξελίξεις στον πόλεμο επιταχύνουν την τεχνολογία του υδρογόνου και φέρνουν μπροστά την Περιφέρειά μας .Η πρόταση του Λευκού Δράκου είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρώτη φορά που η χώρας μας βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων» .

Για το πρόγραμμα Δημοσιότητα

Για την κατανομή του προγράμματος Δημοσιότητα πρότεινε τη δημιουργία ενός άτυπου οργάνου εκπροσώπων -δημοσιογράφων της Δυτικής Μακεδονίας για να υπάρχει καλύτερα η οργάνωση κάποιων ζητημάτων και η κατανομή των πόρων . «Ξέρω πως έχουν κατανεμηθεί τα χρήματα τόσα χρόνια και έχουν πάει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για την επισιτιστική κρίση

«Ο κίνδυνος για επισιτιστική κρίση είναι ορατός όχι μόνο για την Ελλάδα και για άλλες χώρες. Όλοι παίρνουν μέτρα». Όταν η Ελλάδα ανακτήσει την αυτάρκειά της τρώγοντας μεσογειακά και όχι δυτικοευρωπαϊκά , όπως είπε θα νιώσει δικαίωση. Μπορούν να δημιουργηθούν 400.000 θέσει εργασίας σε όλη την ύπαιθρο και να βελτιωθεί η υγεία των πολιτών με τη μεσογειακή διατροφή . «Αν ασχοληθούμε λίγο παραπάνω μέσα  από την ιδιοπαραγωγή και ιδιοκατανάλωση θα βοηθήσουμε όχι μόνο την υγεία μας και το νοικοκυριό μας, αλλά και οικονομία του τόπου μας».

Για τις λιγνιτικές μονάδες

Για τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων ζήτησε όπως είπε με απόφαση περιφερειακού συμβουλίου να παραμείνουν σε λειτουργία αν η απολιγνιτοποίηση και η μετάβαση δεν φέρει και τις ανάλογες θέσεις εργασίας. Ο δήμος Κοζάνης συνέχισε μετά και από ενημέρωση από το δήμαρχο Κοζάνης και τη ΔΕΥΑΚ , δεν θα είναι έτοιμος το 2023 με τη νέα σύνδεσή του με τη νέα μονάδα για να υποστηρίξει τις τηλεθερμάνσεις οπότε ζητάμε έναν χρόνο παράταση ακόμα από το 2022 .Πρότεινε ως το 2028 οι υφιστάμενες μονάδες ναπαρατείνουν τη λειτουργία τους , εκτός αν αναπτυχθούν ως τότε οι πράσινες τεχνολογίες. Από το Πράσινο Ταμείο έχουν εγκριθεί 3κ για την ενεργειακή κοινότητα των ΤΟΕΒ και άλλα 6 εκ για ανάλογες δράσεις για φωτοβολταϊκά σε στέγες στα νοικοκυριά . «Ζητάμε 300MW ως χώρο στο δίκτυο για να διατεθούν σε ενεργειακέ επιχειρήσεις».

«Πολλοί έχουν καπαρώσει εκτάσεις» πρόσθεσε μιλώντας για το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει στην περιοχή. Αναφέρθηκε στον αγιασμό σε παλιό εργοστάσιο στην Καστοριά που θα γίνει εμφιαλωτήριο νερού από τον εφοπλιστή κ. Τσάκο .Κια ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε σε μια εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού .«Θα πάμε σε πρωτοβουλία εθελοντικού καθαρισμού σε γειτονιές και ρέματα να μαζέψουμε τα σκουπίδια που πετάμε».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Γιώργος Κασαπίδης: Τρεις μελέτες ως το καλοκαίρι για να βγουν τα φανάρια στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

Κλείνει ο δρόμος από Ρύμνιο προς Τριγωνικό λόγω κατολίσθησης