Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης στην συζήτηση για το σχέδιο νόμου για την απολιγνιτοποίηση ζήτησε να δοθούν όσο το δυνατόν συντομότερο εκτάσεις για επενδύσεις. «Η Δυτική Μακεδονία στερείται έτοιμων χώρων. Υπάρχουν επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν και αυτό είναι μια επιτυχία όμως δεν υπάρχουν χώροι». Οι ΒΙΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας δεν είναι έτοιμες. «Να δώσει η ΔΕΗ αδιατάρακτες εκτάσεις και να ξεκινήσει εντός του 2022 η μετάβαση, αλλιώς ο χρόνος της μετάβασης θα παραταθεί». Ο κόσμος φεύγει γιατί δεν βλέπει να δημιουργούνται θέσεις, όπως είπε όταν υπάρχουν περιοχές στη ΔΕΗ να καταστούν ελκυστικές. Όσο και καλό να είναι το νομοσχέδιο δεν φαίνεται πουθενά ότι η Δυτική Μακεδονία  είναι έτοιμνη να δεχτεί επενδύσεις ούτε έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας “.Τα 1.800 στρέμματα στον Ελλήσποντο να αποδοθούν άμεσα  από τη ΔΕΗ  στο δημόσιο για να γίνει η πρώτη ζώνη επενδύσεων   και  να μην γίνουν τα  φωτοβολταϊκά.”

Η περιοχή υποβαθμίζεται τα τελευταία δέκα χρόνια χωρίς να υπάρχει σχέδιο είπε. Λόγο έκανε και για το χωροταξικό: «Έχουμε εκδηλώσει την αντίθεσή μας με τον τρόπο που γίνεται η ανάπτυξη των ΑΠΕ. Είναι άναρχη και καταστροφική για ομάδες όπως των κτηνοτρόφων».Επίσης δεν έχουν ακόμα  δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας.

Μίλησε για τη Δυτική Μακεδονίας ως την πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα που μπορεί να εφαρμόσει την τεχνολογία του πράσινου υδρογόνου .Και για την μεταγκατάσταση της Ακρινή είπε: «Χρηματοδοτήσαμε το σύλλογο της Ακρινής για να προσφύγουν στα δικαστήρια θεωρώντας το αίτημά τους δίκαιο. Κατατέθηκε άλλη πρόταση από τον πρωθυπουργό και τίθεται σε συζήτηση στους κατοίκους».

 

Ι.Π.