Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ενημέρωσε το σώμα στο περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης ότι κατατέθηκε το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης, το πρώτο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου αναμένεται η αξιολόγησή του τον επόμενο μήνα. Επίσης πρόσθεσε ότι έρχεται κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την υποβολή κάποιων προσκλήσεων και την χρηματοδότηση έργων που έχουν προεγκριθεί ύψους 80 εκ ευρώ.

Σε συνεργασία με ευρωπαϊκή επιτροπή περιφερειών διοργανώνεται φεστιβάλ τεχνητής νοημοσύνης .Θα γίνουν επίσης οικουτουρισιτικές περιηγήσεις σε αγριολίβαδα με νάρκισσους σε συνεργασία με Εταιρεία Τουρισμού σε δήμο Σερβίων και Φλώρινας και διοργάνωση των αγώνων Ράλι στο Άργος Ορεστικό.

“Έχουμε συζητήσει με μια καινοτόμα επιχείρηση των Πατρών σε θέματα τεχνολογίας πράσινου υδρογόνου για δημιουργία κέντρου έρευνας και μελέτης” .Ολοκλήρωσε με τη συμπαράστασή του στην ομάδα του Φ.Σ. Κοζάνης ζητώντας να εκδοθεί και ένα ψήφισμα: “Να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στο φίλαθλο σωματείο της Κοζάνης στη διεκδίκηση έναντι της απόφαση της ΕΠΟ που της στερεί ο δικαίωμα που κατέκτησε στο αγωνιστικό επίπεδο. .Δεν μπορούν να τις στερήσουν αυτό που κατέκτησαν οι αθλητές στο γήπεδο”.

“Είμαστε ουραγοί των εξελίξεων, τρώει κατραπακιά η περιφέρειά μας. Είναι καραμπινάτη παρανομία, το θέμα έχει πολιτική διάσταση γιατί να αντιμετωπιστούν όλα αυτά που αλλοιώνουν τον αγώνα μιας ομάδας που πασχίζει για τον αθλητισμό” σύμφωνα με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Πρότεινε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας. Για μεθόδευση μίλησε ο Ηλίας Κάτανας, ζητώντας νια γίνει συνάντηση τον περιφερειάρχη με ΕΠΟ και τον κ. Αυγενάκη.

Ιωάννα Παπαδημητρίου