Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης μίλησε στον ALPHAFM και τον Αντώνη Παραρά για τις εξελίξεις στο σχέδιο ανάπτυξης του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία. Λόγος έγινε για τη συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του ΔΕΣΦΑ μετά την αποκάλυψη από υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΔΑ για τους σταθμούς αναμονής σε Ποριά και Περδίκκα. Οι εργασίες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν ούτε το 2020 ούτε το 2021 αν δεν αλλάξει ο σχεδιασμός από το ΔΕΣΦΑ, τόνισε ο περιφερειάρχης. Ο ΔΕΣΦΑ έχει ανακοινώσει στο 10ετες πλάνο του ότι θα ολοκληρώσει τη μελέτη των σταθμών απομάστευσης το 2020 και ακόμα και για την Ποριά Καστοριάς δεν υπάρχει η ανάλογη προετοιμασία.

Μάλιστα δεν είχε προβλεφθεί δεύτερος σταθμός αποσυμπίεσης στον Περδίκκα με το διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού ς του ΔΕΣΦΑ να αναφέρει ενώπιον είκοσι ατόμων ότι πρώτη φορά ακούει αυτό το όνομα. Αυτά αναφέρθηκαν στη διευρυμένη συνάντηση με εκπροσώπους με ΔΕΔΑ, ΔΕΣΦΑ , ενεργειακούς δήμους και αντιπεριφερειάρχες. Τώρα γίνονται ενέργειες να προλάβουμε ως το 2023 τα δίκτυα, διαφορετικά θα ψάχνουμε εθνικούς πόρους , όπως ανέφερε.

Ο Γιώργος Κασαπίδης τόνισε την κατά προτεραιότητα εξέταση των αιτημάτων από ΔΕΔΑ και ΔΕΣΦΑ τόσο για Ποριά, όσο και για Περδίκκα διότι διαφορετικά θα έχουμε τεράστια προβλήματα με τηλεθερμάνσεις. «Δεν επρόκειτο να ξεκινήσουν τα δίκτυα ούτε το 2020 ούτε το 2021 με την προετοιμασία που είχε γίνει» τόνισε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου