Για το ενδεχόμενο έλευσης νέου αριθμού προσφύγων στα Γρεβενά και την ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονία στη μετά λιγνίτη εποχή μίλησε ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης στο Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 το πρωί της Κυριακής 31 Μαϊου.

Σχολιάζοντας το θέμα των προσφύγων ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά πως “πάγια θέση της περιφερειακής αρχής είναι πως είναι αντίθετοι σ αυτή την κατάσταση και στην υποτιθέμενη ανάπτυξη” που προέρχεται από την παραμονή τους, την οποία κάποιοι ευαγγελίζονται ως κάτι θετικό. Αναφέρθηκε, ακόμα, στην τήρηση της δέσμευσης από πλευράς της κυβέρνησης για το δρόμο προς την έξοδο 10.000 προσφύγων από τη χώρα. Ενώ χαρακτήρισε πιο οξύ το πρόβλημα στη Δυτ. Μακεδονία από ότι στα νησιά λόγω της απαξίωσης της οικονομίας της εδώ περιοχής.

Σχετικά με την έλευση ή μη νέων προσφύγων στα Γρεβενά δήλωσε πως το “παιχνίδι παίζεται στο κοινοβούλιο”, εάν οι εκπρόσωποι στη βουλή βοηθήσουν, και ειδικότερα ο βουλευτής Γρεβενών, πιέζοντας περαιτέρω και καταδεικνύοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος στους αρμόδιους. “Τα Γρεβενά δε χρειάζονται μετανάστες για την αξιοποίηση του φυσικού τους κάλλους, αντίθετα θέλουν άλλου είδους ανάπτυξη”, πρόσθεσε. Επιπρόσθετα, υπογράμμισε  πως η κοινωνία των Γρεβενών έχει ένα αραγές μέτωπο μαζί και τη δημοτική και την περιφερειακή αρχή απέναντι στους πρόσφυγες.

Λόγος έγινε, τέλος, και για τη μετά λιγνίτη εποχή σημειώνοντας πως “βρισκόμαστε στο στάδιο σύνταξης του σχεδίου της δίκαιης μετάβασης υπό τον κ. Μουσουρούλη” που επίκειται να επισκεφθεί την περιοχή τις επόμενες ημέρες. Πρόκληση αποτελεί και για τον πρωθυπουργό και για τους Υπουργούς και τον ίδιο το αποτέλεσμα της μετάβασης, από το οποίο θα κριθούν. Ενώ τόνισε τη σημασία αναπτυξιακού σχεδίου για τη γουνοποιία, τον άλλο μεγάλο εργοδότη της Δυτ. Μακεδονίας που “νοσεί”.

Φ.Μ.