Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα στις υποδομές Γιώργος Καραγιάννης στη σύσκεψη της Παρασκευής παρόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφερε ότι: “Οφείλω να ομολογήσω ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι μια περιφέρεια χωρίς υποδομές“. Μίλησε για το τεράστιο όπως το χαρακτήρισε έργο την Εγνατία, αλλά και την συμφωνία που υπέγραψε με την περιφέρεια για το δρόμο Πτολεμαΐδας -Καστοριάς ώστε να αναλάβει το υπουργείο την χρηματοδότηση , ένα θέμα που δεν λυνόταν μαζί με τη σήραγγα της Κλεισούρας .”Αντιμετωπίζουμε στα Γρεβενά τη σύνδεση με τη Δεσκάτη και τη βελτίωση του οδικού δικτύου αναμένοντας τις μελέτες του παραχωρησιούχου του Ε65” πρόσθεσε επίσης. .

Για τη βελτίωση του κάθετου άξονα 50 στο βόρειο κομμάτι , αυτό της Πτολεμαΐδας – Φλώρινας υπάρχει ένα θέμα,μια ωρίμανση των μελετών όπως είπε , αλλά “είμαστε έτοιμοι να σας προτείνουμε τι πρέπει να κάνουμε” .”Ο περιφερειάρχης μας έστειλε μια επιστολή πριν από λίγες μέρες για το νότιο κομμάτι Λάρισα-Κοζάνη” που “όπως έχει σχεδιαστεί δεν μπορούμε να το χρηματοδοτήσουμε”. Πρότεινε να βρεθεί μια χρηματοδότηση για όλο τον κάθετο άξονα.

Η ανάπτυξη σε μια τέτοια Περιφέρεια χρειάζεται μελέτη σκοπιμότητας των οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών. Εμείς σαν υπουργείο θα δούμε όλα τα ζητήματα των συνδέσεων οδικών και σιδηροδρομικών, για να μείνουν έργα και όχι μελέτες .Οφείλουμε να σχεδιάζουμε έργα που θα μπορούμε να τα χρηματοδοτήσουμε. Δημοπρατήσαμε την άρδευση της Τριανταφυλλιάς στην Φλώρινα και σε λίγο θα προχωρήσουμε και στην ύδρευση”

Ιωάννα Παπαδημητρίου