Ο Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ βρέθηκε την Δευτέρα το πρωί δίπλα στους ιδιοκτήτες φορτηγών, οι οποίοι από την Πέμπτη βρίσκονται σε έναν αγώνα διαμαρτυρίας. Από τα 2.000 φορτηγά που δραστηριοποιούνταν στο ορυχείο του Νοτίου Πεδίου έμειναν μόνο 200 και αυτά με 3-4 μεροκάματα το μήνα .

«Είμαστε σε μια αν υπνώσει κατάσταση για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και είναι σημαντικό ότι μπαίνει μια ομάδα μπροστά» σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ τονίζοντας ότι η Πτολεμαΐδα 5 δεν θα τελειώσει το 2028 αλλά πολύ νωρίτερα .Μάλιστα ζητούνται 300 εκ ευρώ από ταμείο ανάκαμψης για να αλλάξει καύσιμο το νωρίτερο. Σε 5 μήνες ο ΑΗΣ Καρδιάς κλείνει , ενώ και ο Άγιος Δημήτριος 1, 2, 3 και 4 θα κλείσουν νωρίτερα από το 2023, αφού μέχρι το τέλος του 2022 θα μπουν στο σύστημα μονάδες ιδιωτών φυσικού αερίου. «Το master plan είναι μια καλή διπλωματική εργασία σε illustration χαρτί που δεν απαντάει στα ερωτήματα. Η μόνη θέση που δημιουργήθηκε είναι του Μουσουρούλη» συμπλήρωσε.

«Χρειάζεται χρόνος για να προετοιμαστεί η επόμενη μέρα»

«Να ξεκινήσουμε τώρα στα κομμάτια που θα χρειαστούν αποκατάσταση» ζητούν οι ίδιοι και στην πορεία να οριστικοποιηθούν όλες οι αποκαταστάσεις. «Είναι πολλά τα δορυφορικά επαγγέλματα, δεν είμαστε συντεχνία, χρειάζεται χρόνος για να προετοιμαστεί η επόμενη μέρα, ξυπνήσαμε μια μέρα και βρεθήκαμε άνεργοι, ζητάμε τον χρόνο μετάβασης».
«Να πιέσουν οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης , στην πορεία θα γίνουμε εσωτερικοί μετανάστες, βάλαμε όλοι χρέη, δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε , θα τα δώσουμε να τα πάρουν οι γύφτοι, είμαστε όλοι κρεμασμένοι» διατυμπανίζουν οι εργαζόμενοι μιλώντας για κλιμάκωση του αγώνα με όλα τα μέτρα προστασίας.

Ιωάννα Παπαδημητρίου