Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης ,βασικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας την Κυριακή το απόγευμα  προέβη σε μια ιστορική αναφορά του Συντάγματος το 1950 όπου η ΔΕΗ έχει καθαρά δημόσιο χαρακτήρα. Στη συνέχεια έκανε λόγο για τη στάση των εκάστοτε κυβερνήσεων στη μετοχοποίηση της εταιρείας.

71 χρονιά μετά ,23 Σεπτέμβρη αποφράδα ημέρα, αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως είπε με αποκλεισμό του δικαιώματος προτίμησης. Το Υπερταμείο και ο ΤΑΙΠΕΔ δηλώνουν ότι στηρίζουν το όραμα της ΔΕΗ με τρόπο ώστε να δημιουργηθούν ιδιώτες επενδυτές.

“Μια εταιρεία που έδωσε προοπτική στην τοπική κοινωνία και πολλές θέσεις εργασίας με βασικό αγαθό το ρεύμα που κινδυνεύει και μόνο μια δημόσια επιχείρηση θα μπορούσε να προστατέψει. Η ΔΕΗ αποτελεί επιχείρηση στρατηγικής σημασίας και μόνο με δημόσιο έλεγχο μπορεί να βοηθήσει για τη μετάβαση. Βιάστηκαν να πουν ότι ο λιγνίτης είναι ακριβότερος. Ακόμα και τώρα ο λιγνίτης είναι 50 ευρώ φτηνότερος. Και στελέχη της ΔΕΗ  προσπαθούν να κρατήσουν τους εργαζόμενους να μείνουν για έναν ακόμα χρόνο , αφού και ο Μυτιληναίος όπως ανέφερε δεν θα είναι έτοιμος με τη μονάδα φυσικού αερίου στη Βοιωτία”.

Ποιος ιδιώτης μπορεί να κάνει τόσα δίκτυα αναρωτήθηκε .Για τα επόμενα χρόνια το 49% γιατί πρέπει να είναι στους Αυστραλούς;” Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε αυτή την μάχη και απέναντι στις νέες γενιές. Δεν θα πάμε άκλαυτοι. Να πούμε ότι είμασταν και εμείς στις πλατείες”

Ι.Π.


Οι πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από το συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Τι ανέφεραν οι δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας στο συλλαλητήριο έναντι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ