Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοζάνης αποδέχτηκε την αίτηση της εταιρίας «Τζιαναμπέτης Χ.- Χατσίδης Ν. Ε.Ε.» για παράταση ισχύος του από 12-11-2015 ιδιωτικού συμφωνητικού εμπορικής μίσθωσης ακινήτου για το αναψυκτήριο του πάρκου Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη, για επιπλέον τρία έτη, από τις 1-12-2021 έως τις 30-11-2024.
Αναγνωρίζεται μάλιστα η οφειλή των 109.000 ευρώ που προέρχεται από μισθώματα, και η Ε.Ε. δεσμεύεται για την εξόφλησή της τμηματικά, με σκοπό τη διασφάλιση της είσπραξης αυτών και τη διακοπή τυχόν παραγραφής.

Υπάρχει δικαστική απόφαση από το 2018 για απόδοση μισθίων στο Δήμο Κοζάνης που ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Και απόφαση της Κοινωφελούς ότι αν δεν προβεί η Ε.Ε. στην καταβολή των μισθίων και της οφειλής θα διαταχθεί η απόδοσή τους και θα γίνει νέα εμπορική μίσθωση κάτι που επίσης δεν έγινε ποτέ.
Εκκρεμεί βεβαίως δικαστική απόφαση συμψηφισμού χρεών με αίτημα της Ε.Ε. με το δεδομένο ότι έβαλε δικά της χρήματα για την ανακαίνιση, κάτι που αφορά τον ιδιώτη .

Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos τα μισθώματα καταβλήθηκαν κάποιο τρόπο τα δύο τελευταία έτη από τον εκμισθωτή αφαιρουμένων κάποιων μηνών που ήταν κλειστό το κατάστημα μέσα στην πανδημία. Αλλά η οφειλή παραμένει και γίνεται ανανέωση της σύμβασης.

Ιωάννα Παπαδημητρίου