ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ “ΒΕΤΟ” ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ…

Στη σύγκληση του επαναληπτικού 35ου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης οδηγήθηκε το προσωπικό προεδρείο, μετά τη δικαστική απόφαση της περασμένης παρασκευής που άσκησε προσωρινό “βέτο” στις εκλογές, μετά από προσφυγή των σωματείων που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ.

Ειδικότερα, το δικαστήριο προχθές δικαίωσε τα προσωρινά ασφαλιστικά μετρα των τεσσάρων σωματείων της Ταξικής Ενότητας, για ακύρωση των εκλογών της Κυριακής και επανάληψη του συνεδρίου, με το αιτιολογικό ότι η δικαστική αντιπρόσωπος που κάλυψε το 35ο επαναληπτικό συνέδριο δεν είχε την απαιτούμενο 4ετή εμπειρία. Επίσης, το δικαστήριο όρισε να μην γίνουν εκλογές μέχρι τις 21/2 , τουλάχιστον, οπότε και θα εκδικαστούν τα οριστικά ασφαλιστικά μέτρα.

Επειδή, όμως, η οριστική απόφαση των δικαστών μπορεί να πάρει πολύ χρόνο να βγει και επειδή το προσωρινό προεδρείο ορίστηκαν με παλαιότερη δικαστική απόφαση για να επαναλάβει το συνέδριο του εργατικού κέντρου (μετά από προσφυγή άλλων παρατάξεων), όπως και έγινε, τελικά το προσωρινό προεδρείο αποφάσισε τη σύγκληση εκ νέου του επαναληπτικού 35ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου.

“Εμείς έχουμε τρίμηνη διάρκεια και η θητεία μας θα λήξει στις 6 Μάρτη. Το συνέδριο, όμως, προκηρύσσεται τουλάχιστον ένα μήνα πριν και αν περιμέναμε τη δικαστική απόφαση η θητεία μας θα έληγε. Εμάς σκοπός μας είναι να οδηγήσουμε το Εργατικό Κέντρο σε εκλογές”, ανέφερε στον “Π.Λ.” ο προσωρινός πρόεδρος Άρης Κουρκούτας

 

Η προκήρυξη του συνεδρίου

“Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στις εργασίες του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μάρτη 2018 και ώρα 9.30, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1          Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού

2          Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού 2017

3          Έγκριση Οικονομικού Προϋπολογισμού 2018

4          Έγκριση Προγραμματισμού Δράσης 2018

6          Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι Σύνεδροι και να παρευρεθούν στις διαδικασίες του Συνεδρίου”.

 

Β.Σ.