“Μικρή ΔΕΗ θα λέτε και θα κλαίτε” ανέφερε ο Πάρις Κουκουλόπουλος στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο της Παρασκευής 31 Μαρτίου για τις εξελίξεις γύρω από τη ΔΕΗ προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Μίλησε για “τα χονδροειδή και συνειδητά ψέματα του Αλέξη Τσίπρα” στη διάρκεια των επισκέψεών του στην Κοζάνη τονίζοντας ότι “η ΔΕΗ πήγαινε να πουλήσει σε θέση εντελώς διαφορετική θέση απ’ ότι σήμερα”.

“Οι δυτικομακεδόνες θα οδύρονται.Μας λέγατε δοσιλόγους τότε όταν ψηφίζαμε για μικρή ΔΕΗ. Δεν γλιτώνετε τα ειδικά δικαστήρια , γιατί υπάρχει δόλος.Τα ΝΟΜΕ θα διακόπτονταν, τώρα συνεχίζονται.Το τότε σχέδιο οδηγούσε σε κραταιά ΔΕΗ. Η μικρή ΔΕΗ αναζητούσε επενδυτή, 2 δις ευρώ και 1,5 δις για Μελίτη 2 και όχι μεταπράτες όπως αναζητούμε σήμερα πουλώντας κάθε μονάδα μία-μία για να δούμε ποιος είναι με τη διαπλοκή και τη διαφάνεια.Με το άρθρο 2, παρ 4 ο επενδυτής θα δώσει 2δις. Υπάρχει δόλος που θα πάτε από 300 εκ στα 2 δις. Αυτά τα 2 δις τα ήταν δεσμευμένα ρητά για τη Δυτική Μακεδονία για την αναβάθμιση και αντικατάσταση νέων μονάδων και για τον Άγιο 6 . Η Κοζάνη δήμαρχε θα ψάχνει τηλεθέρμανση χωρίς τον Άγιο 6. Αυτό Οι διασφαλίσεις στον τοπικό πόρο που είχε κερδίσει η περιοχή, ένα γιγαντιαίο επενδυτικό πρόγραμμα για να μην πληρώνει τόσα υψηλά δικαιώματα ρύπων εξασφάλιζαν τη μακροχρόνια και ορθολογική εκμετάλλευση του λιγνίτη κι έδιναν τη δυνατότητα στη Δ.Μακεδονία να κάνει την απαραίτητη αναπτυξιακή στροφή.Τι από αυτά έχουν στα χέρια τους οι δυτικομακεδόνες; Πίστεψαν ένα μεγάλο ψεύτη.”, ολοκλήρωσε.

Με τα λεγόμενά του φυσικά ασχολήθηκαν και ο υπουργός και ο περιφερειάρχης λέγοντας: “Παρακάμπτω τα περί μικρής ΔΕΗ” απάντησε στη δευτερολογία του ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης. “Συγνώμη που μόλις μου έκαναν πρόταση για 40% πώληση δεν την υπέγραψα κ. Κουκουλόπουλε” είπε με νόημα…Ενώ ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης δήλωσε: “Άκουσα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε διασφαλίσει επενδύσεις με τη μικρή ΔΕΗ. Σφάλαμε τότε όλοι, να βγούμε και να ζητήσουμε συγνώμη” όπως ανέφερε , μιας και όλοι στο περιφερειακό συμβούλιο ήταν κατά της μικρής ΔΕΗ. “Δεν έπρεπε να γίνει η μικρή ΔΕΗ” είπε αρχικά, αλλά αργότερα τόνισε ότι “την κατάργηση της μικρής ΔΕΗ να την φέρουμε με άλλο τρόπο δεν μπορούμε να τη δεχτούμε”.

Ι.Π.