Μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις στη Λευκόβρυση- Η Βιβλιοθήκη να μπει σε μια διαφορετική λειτουργία

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, αντιδήμαρχος αθλητισμού και πολιτισμού μίλησε στο West Channel και το Δημήτρη Βακρατσά .Μεταξύ άλλων ανάφερε ότι ο Δήμος Κοζάνης είναι 81ος σε 93 μεγάλους ηπειρωτικούς δήμους σε θέματα αποτελεσματικότητας. «Αυτό δεν αντιπροσωπεύει κάποια πράγματα που ακούστηκαν από την επερχόμενη δημοτική αρχή. Μας ενδιαφέρει να δώσουμε μια νέα πνοή για να αποκτήσει η Κοζάνη πάλι μιας δυναμική ως πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας. Μας απασχολεί η καθημερινότητα των πολιτών».

Για την αποκριά
«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που προκλήθηκε από την μη ψήφιση του προϋπολογισμού .Ο μητροπολιτικός δήμος δεν έχει προϋπολογισμό και καλείται να υλοποιήσει αποκριά που ευτυχώς φέτος είναι αργά. Δεν φταίει το έθιμο επειδή οι αιρετοί δεν κάναμε καλά τη δουλειά μας. Οι αποφάσεις που δεν πάρθηκαν επηρεάζουν το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του τόπου .Θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν να μην πάει στράφι μια προσπάθεια ετών».

Για τον πολιτισμό
«Η περιοχή μας είναι πολυπολιτισμική , θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κόσμο στην περιοχή μας» ανέφερε ο ίδιος μιλώντας για δημιουργία στοχευμένων θεματικών ενοτήτων :Αποκριά, Λασσάνεια και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις . «Να κάνουμε κάτι καινούριο, να φέρουμε κόσμο, αλλά και να δώσουμε στον Κοζανίτη να δει κάτι διαφορετικό».

Για τον αθλητισμό
«24 μήνες έχει χρόνο αποπεράτωσης το έργο στο κολυμβητήριο .Μέχρι τότε θα είμαστε στο Λιάπειο. Υπάρχει μια αρρυθμία ως προς τα πληρωμές. Eίμαι fun των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων στη Λευκόβρυση, αλλά πρέπει να διαχειριστούμε και το κομμάτι της Κοζάνης στη SL2.».

Για τη Βιβλιοθήκη
«Έχει έξι μόνιμους υπαλλήλους. Πρέπει να μπει σε μια λειτουργία διαφορετική για να επιτελέσει το έργο της ως δομή».

Ιωάννα Παπαδημητρίου