«Τα  ματ πέταξαν χημικά, τραυματίστηκαν πολλοί, έσπασαν χέρια , μάτωσαν  κεφάλια»

Ο κ. Γιάννης Βοσκόπουλος , δήμαρχος Φλώρινας και πρόεδρος της ΠΕΔ μίλησε στο ραδιολόγος για τον κόσμο που υπήρχε στη Βίγλα, με τον ίδιο να έχει παρουσία στο συλλαλητήριο. «Πολύς κόσμος κατέβηκε στο Πισοδέρι νωρίτερα , εκεί που τάφηκε η κεφαλή του Παύλου Μελά και θα πηγαίναμε μετά τις ομιλίες. Έγινε συμπλοκή, τα ματ πέταξαν χημικά, τραυματίστηκαν πολλοί, έσπασαν χέρια , μάτωσαν τα κεφάλια τους χωρίς να υπάρχει λόγος. Ίσως ήταν ένας εκφοβισμός για να αποτρέψουν άλλες διαδηλώσεις».

«Ονομάστηκε το σλάβικο κρατίδιο Μακεδονία. Τι όφελος είχαν αυτοί οι άνθρωποι; Ο Ζαχαριάδης υπέγραψε τη μεγάλη Μακεδονία και μετά πήγε απέναντι κι έφαγε στο σκοπιανό χωριό. Το ίδιο έκανε και ο πρωθυπουργός. Ήταν μια υποχρέωση των αριστερών σε συνέχεια του εμφύλιου πολέμου» τόνισε ο κ. Βοσκόπουλος « Να δούμε αν θα επικυρωθεί κι αυτή η συμφωνία .Θα έπρεπε να γίνει ένα δημοψήφισμα, πρέπει να αποφασίσει ο λαός. Δεν είναι μια εμπορική συναλλαγή. Δεν θα έχουμε ανάπτυξη γιατί τα ασφαλιστικά και οι φόροι θα έπρεπε να γίνουν σαν των Σκοπίων» .

«Τα περασμένα χρόνια είχαμε χαρισματικούς πολιτικούς όπως ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου. Αυτοί οι ηγέτες δεν υπάρχουν , έχουμε λειψανδρία ανθρώπων που μας κυβερνούν».

Ιωάννα Παπαδημητρίου