Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο TOP Channel . «Έχω ασχοληθεί περισσότερο με την Κοζάνη» είπε μιλώντας για το τριχίλιαρο που δόθηκε ως μέτρο στήριξης . «Σταματήστε να λέτε ότι δεν βοηθήσαμε . Ντροπή σας. Αν είχα αδιαφορήσει να με κατηγορήσετε » απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σε  οξύ τόνο.

«Ντροπή σας να πείτε σε αυτούς που δεν τηρούν τα μέτρα, δεν πήγε κανένας κοζανίτης να γίνει νονός σε βάπτιση εν μέσω κορονοϊού» του ανταπάντησε ο Παναγιώτης Πλιάτσιος.

Για την κεντρική πλατεία της Κοζάνης  που είχε αναφέρει στο ΣΚΑΙ σημείωσε  : «Αν στην πλατεία το βράδυ είστε μαζεμένοι, αν είστε από κάτω ενδεχομένως μπορεί να δημιουργεί συνωστισμό του αέρα, αυτός ο ιός είναι αερομεταφερόμενος . Το εξέφρασα ως προβληματισμό, όχι ως επιστημονικό στοιχείο».

Και συνέχισε: «Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι έχει βλάψει την Κοζάνη. Οι εμβολιασμοί στην Κοζάνη κινούνται σε χαμηλότερο επίπεδο απ΄ ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα» είπε μιλώντας για εξυπνάδες στην τηλεόραση και λαϊκισμούς . «Τα λύκεια άνοιξαν για να δώσουν πανελλαδικές τα παιδιά , η απόφαση να ανοίξουν τα λύκεια στις κόκκινες περιοχές έγινε για λόγους ισοτιμίας. Η Κοζάνη έχει υποστεί υπερβάλλουσα ζημία , βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Ζητώ συγνώμη για την αναφορά στο ΣΚΑΙ αν ελήφθη λάθος».

Ιωάννα Παπαδημητρίου