12ο θέμα εκτός ημερησίας διάταξης στην περιφερειακή επιτροπή ήταν η κατ’ εξαίρεση άδεια οδήγησης υπηρεσιακών οχημάτων αυτοκινήτων για δυο χρόνια στο Δημήτρη Μαυροματίδη και το Σάββα Σαχινίδη για τις ανάγκες του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Ο κ. Σωτήρης Βόσδου σχολίασε ότι δεν προσδιορίζεται η υπαλληλική σχέση των δύο και είναι παράτυπη η παραχώρησή τους. Ο κ. Μαυροματίδης είναι αποσπασμένος υπάλληλος, προϊστάμενος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, το οποίο είναι εντελώς ανεξάρτητο από την Περιφέρεια. Όταν λέχθηκε ότι θα είναι μαζί με τον περιφερειάρχη ο κ.Βόσδου σχολίασε ότι σε αυτήν την περίπτωση «ο κ. Μαυροματίδης θα γίνει οδηγός του περιφερειάρχη». Αν υπάρχει αναγκαιότητα για μετακινήσεις στο Περιφερειακό Ταμείο να παραδοθεί ένα ξεχωριστό όχημα πρόσθεσε λέγοντας ότι τα κρατικά αυτοκίνητα μπορούν να τα οδηγούν συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Επίσης ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μεταξάς σημείωσε ότι ο κ. Σαχινίδης είναι δημοσιογράφος της Περιφέρειας, άμεσος συνεργάτης του περιφερειάρχη και δικαιολογείται η κατ΄ εξαίρεση άδεια οδήγησης υπηρεσιακού οχήματος μιας και το ΠΤΑ είναι άμεσα συνυφασμένο με την Περιφέρεια.

Ιωάννα Παπαδημητρίου