ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ – ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Αποφεύχθηκε για την ώρα ο σκόπελος στην Παθολογική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, αφού όπως όλα δείχνουν βρέθηκε λύση και δεν θα προχωρήσει η παραίτηση του Διευθυντή της κλινικής Κωνσταντίνου Δολιανίτη. Θυμίζουμε τον κίνδυνο παραίτησης του γιατρού, που εμφανιζόταν έτοιμος να αναλάβει μόνιμη θέση στο Νοσοκομείο της Δράμας, μαζί με τη σύζυγό του που είναι γιατρός ΩΡΛ εργαζόμενη επικουρικά στο Νοσοκομείο.

Με στόχο να αποφευχθεί η κατάρρευση της κλινικής, έγινε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων την Τρίτη στο Μποδοσάκειο, παρουσία και του διοικητή της διασυνδεδεμένης διοίκησης των νοσοκομείων Γιώργο Χιωτίδη αλλά του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γιώργου Κύρκου . Μετά τη δέσμευση που υπήρξε από την 3η ΥΠΕ για την προκήρυξη μόνιμης θέσης ΩΡΛ στις αρχές του 2018 (εφόσον δοθεί), το ζευγάρι γιατρών Παθολόγος και ΩΡΛ στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο φαίνεται ότι δεν θα φύγει για Δράμα όπου κατέλαβαν μόνιμες θέσεις, αλλά θα παραμείνουν. Διευκρινίζεται ότι ο Παθολόγος είναι μόνιμα διορισμένος στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, ενώ η γιατρός ΩΡΛ είναι επικουρική.

Επίσης, με στόχο να μην υπάρξει άλλο πρόβλημα με την Παθολογική του Μποδοσάκειου, όπως τονίζει στον “Π.Λ.” ο κ. Χιωτίδης, δεσμεύθηκε από τη διοίκηση πίστωση για την πρόσληψη επικουρικού παθολόγου στην κλινική. Όπως τόνισε ο ίδιος, υπάρχει ενδιαφέρον από έναν γιατρό ήδη και σε διάστημα 15-20 ημερών αναμένεται να έρθει, μιας και για τις επικουρικές θέσεις δεν υπάρχει γραφειοκρατία.

Επίσης, για την παλαιότερη θέση που είχε προκηρυχθεί και αφορούσε σε μόνιμο γιατρό στην Παθολογική του Μποδοσάκειου και η οποία είχε κηρυχτεί ως άγονη , αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί . Όπως λέει ο κ. Χιωτίδης, υπάρχει ήδη ενδιαφέρον για την κάλυψή της, από επικουρική γιατρό στο Νοσοκομείο.

“Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας”, κατέληξε ο διοικητής, προσθέτοντας πως “πλέον η παθολογική λειτουργεί με 4 Παθολόγους και τον πρώην διευθυντή που εργάζεται μόνο πρωινά . Ενδέχεται να έχουμε και επικουρικό σύντομα, οπότε είμαστε σε καλό επίπεδο”.

Β.Σ.