Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, βάζει επί τάπητος μέσα σε 10 λεπτά ομιλίας όλες τις σοβαρές και σημαντικές παρατηρήσεις, που θα έπρεπε όμως να έχουν θέσει οι Βουλευτές των περιοχών που κλείνουν οι μονάδες.

Να δοθεί παράταση 2-3 χρόνων στις ημερομηνίες κλεισίματος των μονάδων της ΔΕΗ

Τα έργα Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δυστυχώς δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας

Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των μονάδων σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη θα είναι τεράστιες.

Βέβαια ο προεδρεύων εκείνη την ώρα αρνήθηκε να του δώσει 2 λεπτά να ολοκληρώσει και τον πίεζε να κλείσει την ομιλία του.

Συγκεκριμένα:

«Μια παράταση 2-3 ετών για τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων θα μπορούσε να καταστήσει τα λιγνιτικά εργοστάσια βιώσιμα για 2-3 χρόνια, για να διευκολυνθούμε σε μια πραγματικά δίκαιη μετάβαση. Η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να προβάλλει μια τέτοια αξίωση»

Αίσθηση προκάλεσε σε όσους το παρακολούθησαν, τμήμα της ομιλίας του βουλευτή Χανίων της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη (και πρώην Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης) στη συζήτηση για το Σ/Ν για τον Εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, την Τρίτη 5 Μαΐου στη Βουλή. Η τοποθέτηση του κ. Βολουδάκη δεν πέρασε απαρατήρητη.

O Βουλευτής της ΝΔ, υποστήριξε επί της αρχής το Νομοσχέδιο και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην απλούστευση και τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών περιβαλλοντικών παρεμβάσεων για την επίσπευση των επενδύσεων, και την προστασία του περιβάλλοντος. Έκανε όμως σαφή αναφορά σε ένα θέμα που αφορά άμεσα την περιοχή μας, και συγκεκριμένα στην ανάγκη παράτασης της εφαρμογής της ευρωπαϊκής συμφωνίας της Πράσινης Ενέργειας, την ανάγκη να μείνουν βιώσιμα τα ελληνικά λιγνιτικά εργοστάσια, και την ανάγκη για τροποποίηση των στόχων πολιτικής που είναι συμφωνημένοι με την ΕΕ λόγω της μεγάλης ύφεσης που προκαλεί ο κορωνοϊός στην οικονομία.

Πρόσθεσε δε, τις χαμένες θέσεις εργασίας από την εξέλιξη της απολιγνιτοποίησης σε Κοζάνη, Φώρινα και Αρκαδία, οι οποίες όπως είπε θα είναι σαφώς περισσότερες από αυτές που αναλογούν στην Ελλάδα βάσει του ευρωπαϊκού σχεδιασμού

δείτε το σχετικό βίντεο από το άρθρο του prolemeos.gr:

kafeneio-megalopolis.gr