Δελτίο επικίνδυνων ισχυρών φαινομένων έχει εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία χωρίς να επηρεάζεται από το μεσογειακό κυκλώνα Ιανό η Δυτική Μακεδονία. Άστατος όμως θα είναι ο καιρός στην Κοζάνη την Παρασκευή και το Σάββατο με βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας από τους 27ο C στους 22ο C χωρίς να αναμένονται μεγάλες ποσότητες βροχής , θυελλώδεις άνεμοι και ακραία φαινόμενα στην περιοχής μας.

Συγκεκριμένα από το μεσημέρι της Παρασκευής θα σημειωθούν κάποιες βροχές που θα συνοδευτούν με πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες. Οι χαμηλές αυτές θερμοκρασίες που θα θυμίσουν φθινόπωρο δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια, αφού από την Κυριακή ο υδράργυρος θα ανέβει και πάλι.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι διευθύνσεις πολιτικής προστασία αφού ο κυκλώνας που έρχεται με 100 χλμ την ώρα πιθανόν να αλλάξει πορεία.

Το δελτίο της ΕΜΥ:

Κακοκαιρία θα επικρατήσει στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης (17-09-2020) που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ι.Π.