1) ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ
Η φυλακή δεν ταιριάζει στην Έλεν Γκρέις. Προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν και από τον ίδιο της τον εαυτό· από οποιονδήποτε προσπάθησε ποτέ να την πλησιάσει. Όλη τη ζωή της, η μυστικοπαθής επιθεωρήτρια κρύβεται πίσω από το αστυνομικό σήμα, πίσω από τη φήμη της. Μέχρι τη στιγμή που βρίσκεται κρατούμενη μαζί με γυναίκες δολοφόνους που είχε συλλάβει… Στη φυλακή του Χολογουέι τα βράδια είναι ατελείωτα και ο κίνδυνος ελλοχεύει στους σκοτεινούς διαδρόμους. Οι άλλες κρατούμενες τη μισούν και οι δεσμοφύλακες την ταπεινώνουν. Η Έλεν πρέπει να αντιμετωπίσει ολομόναχη τον εφιάλτη που ζει, να διώξει τα τρωκτικά της νύχτας. Άγριοι ψίθυροι καταδιώκουν τον νου της. Δεν έχει πού να τρέξει… Πού να κρυφτεί… Ώσπου το ακρωτηριασμένο πτώμα της Λία Σμιθ, κατάχλομο και κέρινο, κείτεται μέσα στο κλειδωμένο κελί. Το σώμα της άκαμπτο, χωρίς σταγόνα αίμα. Φαίνεται ήρεμη και γαλήνια, μ’ ένα πλατύ χαμόγελο ραμμένο με γαλάζιο νήμα· το ίδιο νήμα που έχουν ράψει και τα σφιγμένα βλέφαρα πάνω στο κακοποιημένο πρόσωπό της. Η Έλεν φοβάται ότι το τέλος της πλησιάζει. Ένας παρανοϊκός δολοφόνος παγώνει το αίμα των φυλακισμένων. Πρέπει να τον βρει προτού γίνει η ίδια το επόμενο θύμα…
Αριθμός σελίδων: 456
Τιμή: 11,00€

2)ΣΚΕΨΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΤΣΕ
Επιβεβαιώνουμε τις προσωπικές μας αξίες, κάνουμε ένα βήμα πίσω, ξεπερνάμε την κόπωση, καλλιεργούμε τη βούληση και τη δημιουργικότητά μας, γινόμαστε ο εαυτός μας… «Γίνε αυτό που είσαι». Τι θα γινόταν αν αφήνατε τον μεγάλο φιλόσοφο Νίτσε να σας καθοδηγήσει στην πορεία προς την αυτοπραγμάτωση; Πώς µπορούν τα λόγια του μεγάλου φιλοσόφου να σας βοηθήσουν να ζείτε καλύτερα στην καθημερινότητάς σας, µε την οικογένειά σας, στη δουλειά ή µε τους φίλους σας; Αν, όπως ο Νίτσε, είστε μερικές φορές προκλητικοί, υποχόνδριοι, καλά παιδιά, εγωιστές, μοιρολάτρες ή ακόμη και εριστικοί, μπορείτε να βασιστείτε στην ισχυρή σκέψη του Γερμανού φιλοσόφου. Ο Νίτσε αντλεί από κάθε στοιχείο του χαρακτήρα του –ακόμη και από τα αρνητικά– µια φιλοσοφία ζωής µε στόχο µόνο ένα πράγµα: ελευθερία και αυτοέκφραση. Ο Ναταναέλ Μασελό, διδάκτωρ φιλοσοφίας, βασίζεται στις σκέψεις και στη ζωή του φιλοσόφου για να συνθέσει αυτό το ξεχωριστό βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης. Το να σκεφτόμαστε και να πράττουμε όπως ο Νίτσε είναι ένα ισχυρό και διαχρονικό µάθηµα ζωής. Ο Φρίντριχ Νίτσε ενσαρκώνει ένα πρόσωπο της φιλοσοφίας συναρπαστικό και συνάμα απροσπέλαστο! Κι όμως, µπορεί κανείς να κερδίσει πολλά από µια ενασχόληση µε το έργο του. Ο Νίτσε μας καλεί µε τόλμη να γίνουμε κάτι παραπάνω από αναγνώστες, κάτι παραπάνω από θεατές µιας σκέψης που ξεδιπλώνεται. Μας προσκαλεί σε ένα πραγματικό φιλοσοφικό βάπτισα. Μας διδάσκει ότι το να ερμηνεύουμε και να βιώνουμε την ύπαρξή µας είναι δύο στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μελέτη αυτού του φιλοσόφου, αντί να αποτελεί µια θεωρητική παρένθεση στη συνηθισμένη ρουτίνα, είναι µια εμπειρία µε την αληθινή έννοια του όρου. Η, νοερή έστω, συναναστροφή µε τον συγγραφέα έχει φυσικό αντίκτυπο σε αυτό που θα γίνουμε. Ο Νίτσε µας διαφωτίζει και µας προτρέπει να αναζητούμε πάντα µια προσωπική ματιά στον κόσμο, αντί να βλέπουμε τα πάντα υπό το αμυδρό φως ενός κοινόχρηστου φωτεινού πυλώνα. Η ανάγνωση των έργων του µπορεί να αλλάξει µια ζωή.
Αριθμός σελίδων: 336
Τιμή: 15,40€

3) ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ
Όταν η Μέρεντιθ Φοξ έχασε την αδελφή της, την Κλερ, πριν από δεκαοκτώ μήνες, απομονώθηκε τελείως. Αυτό το καλοκαίρι όμως είναι αποφασισμένη να ξαναβγεί στον κόσμο. Οι καθιερωμένες οικογενειακές διακοπές στο Martha’s Vineyard φαίνονται ιδανική ευκαιρία για να το καταφέρει. Ολόκληρη η οικογένειά της έρχεται για έναν μεγάλο καλοκαιρινό γάμο, και παρόλο που η Μέρεντιθ δεν έχει συνοδό αφού το αγόρι της την παράτησε απροσδόκητα, είναι ενθουσιασμένη που θα πάρει μέρος στο παιχνίδι Assassin (Δολοφόνος) που διοργανώνει η οικογένειά της κατά την εβδομάδα των γαμήλιων εορτασμών. Η Κλερ ανέκαθεν λάτρευε το παιχνίδι αυτό, μια οικογενειακή παράδοση, και η Μέρεντιθ είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη μνήμη της. Όταν όμως η Μέρεντιθ συμμαχεί στο παιχνίδι με έναν χαριτωμένο κουμπάρο, η προσοχή της αρχίζει να στρέφεται αλλού. Η Μέρεντιθ προσπαθεί να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι και να κερδίσει για χάρη της αδελφής της – όμως έχει ξετρελαθεί μ’ εκείνον. Και καθώς προχωράνε οι μέρες, συνειδητοποιεί ότι κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο το παιχνίδι, αλλά και την καρδιά της.
Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από τα τραγούδια της Taylor Swift.
Σελίδες: 432
Τιμή: 17,70€