ΟΤΑΝ ΕΚΛΑΨΕ Ο ΝΙΤΣΕ (ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ)
YALOM D. IRVIN
Μέσα από μια σειρά μυστικές συμφωνίες, ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε και ο Αυστριακός γιατρός Γιόζεφ Μπόιερ, ένας από τους πατέρες της ψυχανάλυσης, συναντιούνται στη Βιέννη του 19ου αιώνα, σε μια εμπνευσμένη διαδικασία διπλής ψυχοθεραπείας.
Σ’ αυτή την περιπέτεια υπαρξιακής αναζήτησης δύο μοναδικών ανθρώπων εμπλέκονται ένας νεαρός ειδικευόμενος γιατρός ονόματι Ζίγκμουντ Φρόιντ, μια θυελλώδης γυναίκα-ίνδαλμα ποιητών και ψυχιάτρων, η Λου Σαλομέ, και μια σαγηνευτική ασθενής, η Άννα Ο., που στοιχειώνει την ψυχή του γιατρού της. Ο διάσημος ψυχίατρος Irvin D. Yalom επινοεί στο μυθιστόρημα αυτό τη συνάντηση δύο ιστορικών προσώπων στη μητρόπολη των διανοητικών ζυμώσεων του 19ου αιώνα, τη Βιέννη, δίνοντας μια ερμηνευτική εκδοχή της γέννησης της ψυχοθεραπείας και της σχέσης της με την υπαρξιακή φιλοσοφία. Η ψυχοθεραπευτική περιπέτεια που ξετυλίγεται κόβει την ανάσα καθώς αποκαλύπτει βήμα βήμα την ιαματική δύναμη της αληθινής σχέσης.
Εκδότης: ΑΓΡΑ
Χρονολογία Έκδοσης : Νοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων: 466
Τιμή: 22,70 €

ΚΥΝΗΓΟΣ ΜΑΓΙΣΣΩΝ
SEECK MAX
Μια σοκαριστική δολοφονία σε ένα εύπορο προάστιο του Ελσίνκι φαίνεται να έχει σχέση με τον αποκρυφισμό. Η σύζυγος ενός διάσημου συγγραφέα βρίσκεται νεκρή, φορώντας ένα μαύρο βραδινό φόρεμα, στην κεφαλή ενός τραπεζιού.
Στα χείλη της έχει παγώσει ένα φρικτό χαμόγελο. Αρχικά θεωρείται ότι ο δολοφόνος είναι ένας ψυχοπαθής που αντιγράφει τον ήρωα των βιβλίων του συγγραφέα. Η αρχιφύλακας Τζέσικα Νίεμι όμως συνειδητοποιεί σύντομα ότι δεν ψάχνει για έναν δολοφόνο, αλλά για δεκάδες πιστούς μιας μορφής μαγείας, που γνωρίζουν κάθε κίνησή της και βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά. Καθώς τα θύματα πληθαίνουν, ξέρει ότι δε θα σταματήσουν να αυξάνονται, μέχρι εκείνοι να πάρουν αυτό που θέλουν.
Και όταν το σκοτεινό παρελθόν της έρχεται στο φως, βρίσκεται να πολεμά τους δικούς της δαίμονες, ενώ προσπαθεί απεγνωσμένα να πιάσει τους δολοφόνους προτού διεκδικήσουν το επόμενο θύμα τους.
Εκδότης: ΛΙΒΑΝΗΣ
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία Έκδοσης : Δεκέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων: 496
Τιμή: 17,50 €

ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ
ΚΑΝΔΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Μια ισχυρή, συναισθηματική και απροσδόκητη ιστορία αγάπης, φόβου, ελπίδας και θυσίας, που προκαλεί τα πιο έντονα συναισθήματα. Μια ιστορία αφοπλιστικής απλότητας και οδυνηρής γλυκύτητας.
Η Μάρω και ο Στράτος γνωρίστηκαν την περίοδο του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Αγαπήθηκαν και χάθηκαν για να ξαναβρεθούν δυο χρόνια αργότερα, ενώ μαινόταν ο εμφύλιος. Το ζευγάρι βρίσκει τελικά καταφύγιο στη γιαγιά του Στράτου, την ευρηματική και πανέξυπνη Καλλιρρόη. Με την υποστήριξή της κάνουν οικογένεια.
Καθώς η Μάρω και ο Στράτος γνωρίζουν καλύτερα ο ένας τον άλλο, η σχέση τους βαθαίνει, μετατρέπεται σε κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή πράξη αγάπης. Μια μεγάλη ιστορία, που καταλήγει στις μέρες μας, παρακολουθώντας τις ζωές όλων των πρωταγωνιστών της.
Ένα έργο χαρακτήρων και εποχών. Συναρπαστικό και εμπνευσμένο, θλιβερό και ελπιδοφόρο, αυτό το μυθιστόρημα μένει αξέχαστο.
Η Μάρω δεν μπορούσε να κρατήσει τη συγκίνησή της κρυφή και δάκρυσε όταν σήκωσαν τα ποτήρια τους να ευχηθούν για το σμίξιμο αυτό.
Ο Στράτος ήταν πανευτυχής, το ίδιο κι η Καλλιρρόη, που ήξερε τι είχε περάσει το ζευγάρι. Της τα είχε διηγηθεί η Μάρω τ’ απογεύματα που περνούσαν στο σαλόνι του πάνω ορόφου. Ένα σύκο είχαν μοιραστεί κάτω από τη σκιά μιας μουριάς. Μ’ ένα πιάτο χυλοπίτες και δύο ελιές χόρταιναν κι έπεφταν για ύπνο πάνω στα φυλλώματα της όχθης του ποταμού, ή έχοντας φάει μια χούφτα αμύγδαλα κι έχοντας κάνει έρωτα κάτω από τα πλατάνια. Είχε φτάσει η ώρα να έχουν από πάνω τους μια σίγουρη σκεπή, να κοιμηθούν σε κανονικό κρεβάτι με καθαρά, ζεστά σκεπάσματα και ν’ απολαύσουν ένα γιορτινό γεύμα. Χαιρόταν που τους τα πρόσφερε εκείνη.
Εκδότης: ΛΙΒΑΝΗΣ
Χρονολογία Έκδοσης: Δεκέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων: 544
Τιμή: 16,00 €