Ψηφίστε και ενισχύστε την προσπάθεια των μαθητών
«Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά» λοιπόν με μουσική ενορχήστρωση από το Νίκο Ντόνα, καθηγητή μουσικής και συμμετοχή έντεκα ελληνικών σχολείων από όλο τον κόσμο. Βουκουρέστι – Ρουμανίας, Μαϊάμι -ΗΠΑ, Βελβεντό Κοζάνης, Βαλένσια -Βενεζουέλας, Αυστραλία, Αλεξάνδρειας-Αιγύπτου, Μελβούρνης, Ντόχα-Κατάρ, Τορόντο , Σαχέτι- Νότιας Αφρικής. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου “Αθηνά” και την δασκάλα κυρία Βάσω Μπασίνα. Παίζουν και τραγουδούν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας
Η ψηφοφορία για τον Μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφώνου συνεχίζεται μέχρι τις 17 Μαρτίου. Μπείτε στη σελίδα http://www.esrvote.tk κατηγορία τραγούδια και κάντε κλικ στην καρδούλα στο τραγούδι αριθμός 12 «Χώρα Ελλάδα». Ψηφίζουμε το τραγούδι του τόπου μας , των μαθητών του Βελβεντού και του δασκάλου τους Γιάννη Γκίκα , του μουσικού σχολείου Σιάτιστας και της από κοινού συνεργασίας τους με άλλα ελληνικά σχολεία της υφηλίου.

Ένα τραγούδι που μυρίζει Ελλάδα με τον ήχο του μπουζουκιού και στίχους που προβάλουν τις ομορφιές , τον πολιτισμό, τις συνήθειες , τα ήθη μας , αλλά και την εθνική μας συνείδηση με φωτογραφίες μαθητών με τη γαλανόλευκη σε μια περίοδο που η προβολή του εθνικού φρονήματος βρίσκεται πολύ χαμηλά. Μπράβο στα παιδιά και τους δασκάλους τους.
Δείτε το βίντεο με το τραγούδι που σμίγει όλη την ομογένεια μέσα από τη συνεργασία των μαθητικών κοινοτήτων 11 χωρών:
Ι.Π.