Αντιμέτωποι με τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρέθηκαν για μια ακόμη φορά οι αγρότες του Βελβεντού που βλέπουν ροδάκινα και μήλα να σαπίζουν στα δέντρα. Η χθεσινή έντονη βροχόπτωση χτύπησε με μανία και πάλι τον κάμπο του Βελβεντού όπου έπεσαν εκατοντάδες τόνοι νερού ανά στρέμμα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα και στα 30 περίπου χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιοίας που παραμένουν απροσπέλαστοι για αγρότες και οχήματα μεταφοράς των καλοκαιρινών φρούτων.

Όπως δηλώνουν οι ροδακινοπαραγωγοί τόσο ο παγετός, όσο και οι χαλαζοπτώσεις το προηγούμενο διάστημα αλλά και οι βροχοπτώσεις τον τελευταίο καιρό έχουν προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στην παραγωγή των προϊόντων με την απόδοση ανά στρέμμα να έχει μειωθεί κατά πολύ, όπως και ποιότητα τους. Δεν είναι λίγοι πάντως οι ραδακινοπαραγωγοί που σκέφτονται να μειώσουν ακόμα και τα στρέμματα που καλλιεργούσαν μέχρι σήμερα. Απελπιστική είναι η εικόνα με τα σάπια φρούτα στα δέντρα και μεγάλες ποσότητες φρούτων που βρίσκονται πεσμένα στο έδαφος.

Τόσο ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου όσο και οι παραγωγοί τονίζουν την απώλεια του εισοδήματος σε μια περιοχή που στηρίζεται στον αγροτικό τομέα και κάνουν έκκληση για στήριξη από την πολιτεία. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που τα καιρικά φαινόμενα πλήτουν την περιοχή του Βελβεντού με τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Σε ότι αφορά στο αγροτικό οδικό δίκτυο των περίπου 30 χιλ. που δεν έχει ασφαλτοστρωθεί ήταν προγραμματισμένο αύριο να δημοπρατηθεί.

Πηγή:ertnews.gr