Η μεγαλύτερη τιμή, η μεγαλύτερη ευχαρίστηση για μένα, είναι η αγάπη και η εκτίμηση που μου έδειξαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της παρουσίας μου στη Βιβλιοθήκη, οι άνθρωποι χάρη στους οποίους “κινείται” αυτό το τεράστιο “όχημα” του τόπου μας. Οι υπάλληλοι αυτής.

Δεν ξέρω αν πέτυχα ή δεν πέτυχα σαν πρόεδρος. Άλλοι ας το κρίνουν αυτό. Για ένα όμως είμαι βέβαιος. Ότι αφήνω πίσω μου μόνο αγαπημένους ΦΙΛΟΥΣ.

Υ.γ: Δε φταίει σε τίποτα κανένας Δήμαρχος.

Η πολιτική είναι πολιτική. Κι αυτό εγώ το γνωρίζω πολύ καλά. Κανείς δε μου έκανε κλειστό συμβόλαιο εφ όρου ζωής να είμαι πρόεδρος.

Οπότε, ευχαριστώ το Δήμαρχο για την τιμή που έκανε να μου αναθέσει τη προεδρία αυτού του τεράστιου οχήματος, ευχαριστώ τον Κυριάκο για την εκτίμηση των οποίων ικανοτήτων μου, ευχαριστώ όλα τα στελέχη του Δήμου Κοζάνης με πρώτο το Γενικό γραμματέα και τον Διευθυντή προσωπικού για τη βοήθεια τους, ευχαριστώ όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων για τη στήριξη τους στο πρόσωπο μου και ιδιαίτερα ευχαριστώ όλους τους απλούς πολίτες που χωρίς να με γνωρίζουν καν μου μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια και μου εξέφραζαν την στήριξη τους.

Μου μένει προφανώς μια μικρή πίκρα γιατί δεν είχα το χρόνο να ολοκληρώσω αυτά που είχα σχεδιάσει, αλλά μέχρι εκεί…

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης είναι το μεγαλύτερο brand name που έχουμε. Το ξαναλέω για χιλιοστή φορά.

Ας την αγαπήσουμε, ας την προστατεύσουμε, ας την απογειώσουμε. Επιβάλλεται.

Υ.γ: Μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι στο Δήμαρχο, το διοικητικό συμβούλιο, τους υπαλλήλους και όλους τους συνεργάτες της Βιβλιοθήκης, να κατορθώσουν να πετύχουν αυτά που ΟΛΟΙ μας θέλουμε.

Αν και όποτε με χρειαστούν θα είμαι απλός βοηθός τους. Το τηλέφωνο μου είναι γνωστό.

Για όλα τα λάθη που σίγουρα έκανα, ζητώ ταπεινά συγνώμη.
Βασίλης Παπαποστόλου
Φίλος της Βιβλιοθήκης