Για ακόμη φορά ο δήμαρχος ψεύδεται και λασπολογεί σε βάρος της αντιπολίτευσης, στην στρατηγική του επιλογή να δημιουργήσει εικονικούς εχθρούς.
Αναφέρει ο δήμαρχος σε ανάρτησή του στο facebook
«Σύσσωμη η αντιπολίτευση στην συνεδρίαση του προϋπολογισμού έκοψε όλα τα κονδύλια που προβλέπονταν για την ομάδα του Γιάννη του Μπασιά ποσό κοντά στις 27.500 ευρώ.»
Να ξεκαθαρίσουμε κατ’ αρχήν ότι εμείς τιμούμε τον κ. Μπασιά αλλά και κάθε επιστήμονα που προσφέρει υπηρεσίες στον δήμο μας.
Για τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος όμως η αλήθεια είναι:
Η αντιπολίτευση δεν έκοψε τα κονδύλια για τον κ. Μπασιά. Είναι μεγάλο το ψέμα του δημάρχου.
Η αντιπολίτευση έκοψε το εικονικό έσοδο που είχε προβλέψει ο δήμαρχος από τον δήμο Βελβενδού, στο σκέλος των εσόδων.
Έσοδο που ο δήμαρχος θα χρησιμοποιούσε, όπως τον κατήγγειλε ο πρώην αντιδήμαρχός του και τώρα ανεξάρτητος σύμβουλος, για να δώσει απ’ ευθείας αναθέσεις δημιουργώντας νέους κωδικούς εξόδων. Αναθέσεις για τις οποίες έχουμε σφοδρή αντίρρηση.
Τις δαπάνες για το γραφείο του κ. Μπασιά, στις οποίες αναφέρεται ο δήμαρχος, τις ενέταξε στο εικονικό αυτό έσοδο, την τελευταία στιγμή, λίγο πριν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός.
Τέτοιος σεβασμός στο πρόσωπο του κ. Μπασιά από τον δήμαρχο.
Αν πραγματικά ο δήμαρχος ήθελε να εντάξει στον προϋπολογισμό του 2021 τις δαπάνες αυτές, μπορούσε έγκαιρα να τις αποδεσμεύσει από το εικονικό έσοδο από τον δήμο Βελβενδού, και να τις εντάξει στον προϋπολογισμό χωρίς κανένα πρόβλημα (άλλωστε το αποθεματικό του δήμου είναι τεράστιο).
Η παράταξή μας δεν καταψήφισε τις δαπάνες για τον κ. Μπασιά, αλλά το εικονικό έσοδο από τον δήμο Βελβενδού. Και αυτό παρέσυρε όλες τις δαπάνες που ήταν ενταγμένες στο εικονικό αυτό έσοδο.
Ο δήμαρχος λασπολογεί, αυτό είναι πασιφανές.
Αν κόπτεται για τις δαπάνες αυτές, μπορεί τις εντάξει στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2021.
Εμείς δημόσια δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε τέτοιες δαπάνες, οι οποίες θα προορίζονται να στηρίξουν την εκπόνηση μελετών για έργα του δήμου.
Γιατί ως τώρα ο δήμαρχος σε χίλιους τόνους μας έλεγε ότι τα λεφτά για τις μελέτες είναι πεταμένα λεφτά.


















