«Η χώρα δεν έχει ανάγκη τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης» ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου. Όπως δήλωσε, για να προχωρήσει, η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο και μία εθνική γραμμή, τα οποία αποτυπώνονται στο σχέδιο «Ελλάδα», που παρουσίασε το Κίνημα Αλλαγής στην Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, απαιτείται μία ουσιαστική αλλαγή πολιτικής ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να παράξει νέο πλούτο και να λυθούν με δίκαιο τρόπο τα κοινωνικά ζητήματα. «Με αυτή την πρόταση ζητάμε και εκλογές, ως τη λύση που θα διαμορφώσει μία νέα πλειοψηφία, η οποία μπορεί να δώσει αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι στόχο του ΚΙΝΑΛ αποτελεί το να αποκτήσει ισχυρή εντολή, ώστε να μπορέσει να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις της χώρας.

Μιλώντας για τα μνημόνια και όσους οδήγησαν τη χώρα σε αυτά, ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε πως δύο είναι οι δυνάμεις που έχουν προκαλέσεις μνημόνια. Ο Καραμανλής το 2004 και ο Τσίπρας με την πολιτική του πρώτου εξαμήνου του 2015. Μιλώντας για τις συνέπειες αυτών των πολιτικών δήλωσε πως «έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, έχουμε πληρώσει το τίμημα, όχι αυτό που μας αναλογούσε, αλλά για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, και σήμερα μπορούμε, με καθαρό μέτωπο, μαζί με τους πολίτες να περπατήσουμε ένα νέο δρόμο».

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο ίδιος ανέφερε ότι αυτή αποτελεί μία εθνικά επιζήμια συμφωνία, καθώς περιλαμβάνει παραχωρήσεις που ανοίγουν θέματα αντί να τα κλείνουν, αναφερόμενος στο ζήτημα της γλώσσας και της υπηκοότητας. «Εμείς έχουμε δηλώσει ότι αυτή τη συμφωνία δεν τη ψηφίζουμε» είπε, κλείνοντας, ο κ. Κεγκέρογλου.

Πριν τη συνέντευξη, ο ίδιος είχε επισκεφθεί το αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τη διοίκηση του Ε.Β.Ε. Κοζάνης στα γραφεία του Επιμελητηρίου. Όσον αφορά το Μουσείο, δήλωσε ενθουσιασμένος από την ιστορική του αξία, ενώ επισήμανε πως πρέπει να γίνουν δράσεις για την προβολή του. Το βράδυ της ίδιας μέρας ακολούθησε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Ε.Σ.