Ο Κυριάκος Μιχαηλίδης στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας επιβράβευσε το δήμαρχο Κοζάνης για τον καθαρισμό της περιοχής του Αϊ Λια από τα λάστιχα. « Η ταυτότητα δεν κάνει την οικολογική συνείδηση» είπε χαρακτηριστικά με αιχμές στο Λευτέρη Ιωαννίδη.

Ο Βαγγέλης Σημανδράκος, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών με τη σειρά του αναφέρθηκε στην απόρριψη της προσφυγής του Λευτέρη Ιωαννίδη από την Αποκεντρωμένη , συνολικά επτά συμβούλων και όχι όλης της παράταξης , όπως είπε . Υπάρχει επίσης μια απάντηση της Αποκεντρωμένης για τις αποφάσεις του Δ.Σ. προς το δήμο «σχετικά με τον αόριστα προβαλλόμενο ισχυρισμό των συμβούλων της μειοψηφίας ότι η δράση των εταιρειών του κ. Πετρόχειλου δεν μπορεί να δημιουργήσει υπόνοιες μεροληψίας των συμβούλων υπέρ των ελεγχόμενων αποφάσεων και θέματα ακυρότητά τους αφού δεν προκύπτει κανένα συμφέρον των ιδίων ή των συγγενικών τους προσώπων που να θεμελιώνει σύγκρουση συμφερόντων»

Ο κ. Σημανδράκος τόνισε ότι από μία έρευνα που έχει πραγματοποιήσει περίπου στις 90 ενεργειακές κοινότητες έκαναν έναρξη με κύρια δραστηριότατα τα φωτοβολταϊκά .Ο μέσος όρος είναι πάνω από 15 άτομα, δηλαδή 1.500 άτομα προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν στις ΑΠΕ με τον αριθμό να είναι πιθανόν και μεγαλύτερος .Οι 11 έχουν περίπου 400 μέλη. «Δεν έχουμε ανάγκη από θεματοφύλακες θεσμικών φορέων και προστάτες της κτηνοτροφίας. Η ιστορία θα δείξει ποιος έχει κάνει λάθος».

Ο Χάρης Κουζιάκης, επικεφαλής του Τόπος Να ζεις απάντησε ότι η πρώτη προσφυγή ήταν εκπρόθεσμη , για αυτό και απορρίφθηκε, ενώ η δεύτερη απόφαση αφορά την επιστολή του δημοτικού συμβουλίου για την σύγκρουση συμφερόντων . «Κάποιοι δεν επιθυμούν τη σωστή λειτουργία του Δ.Σ.» ανέφερε .

Ιωάννα Παπαδημητρίου