Άρχισαν τα όργανα στην Αιανή με τους δέκα πακιστανούς εφήβους που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της περιοχής να καυγαδίζουν στην πλατεία της κοινότητας με ξύλα στα χέρια. Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή το μεσημέρι .Ευτυχώς μέλη της Άρσις που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε κατάστημα εστίασης αποσόβησαν κάτι μεγαλύτερο με τη διαχειρίστρια της Μ.Κ.Ο . να αναλαμβάνει κάθε ευθύνη για κάθε τι που πιθανόν να συμβεί. Βεβαίως τα μέλη της Άρσις μιλούν για ένα μάλωμα μεταξύ δύο παιδιών , ανάξιο λόγου και δεν βεβαιώνουν ότι τα παιδιά κρατούσαν ξύλα στα χέρια. Σε αντίθεση με τους κατοίκους που μιλούν για δύο ομάδες των πέντε ατόμων που ήρθαν στα χέρια κρατώντας ξύλα.
Βεβαίως οι πακιστανοί έφηβοι , οι οποίοι έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, πρέπει να φυλάσσονται 24 ώρες το 24 ωρο με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης να έχει δώσει μεγάλο μέρος του έργου στην Άρσις ως εργολάβο. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι ο ξενοδόχος παίρνει 23 ευρώ την ημέρα κατ’ άτομο για τη στέγαση, σίτιση και καθαριότητα των δέκα παιδιών με το ποσό ανά ασυνόδευτο προσφυγόπουλο να κυμαίνεται γύρω στα 93 ευρώ. 70 ευρώ την ημέρα λοιπόν μένουν στο Δ.Ο.Μ. και την Άρσις για κάθε ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, δηλαδή 21.000 ανά μήνα για ένα μήνα στην περίπτωση των εφήβων της Αιανής.
Με αυτά τα δεδομένα θα ήταν φρόνιμο να υπάρχει μεγαλύτερη επιτήρηση των εφήβων, αν αυτό φυσικά είναι εφικτό με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και κατά δεύτερο από την Άρσις να είναι υπόλογοι για κάθε επεισόδιο που σημειώνεται. Είναι ξεκάθαρο ότι το προσφυγικό είναι μια μεγάλη καλοστημένη επιχείρηση, για αυτό και υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες να απεμπλακούν από αυτή οι Μ.Κ.Ο.
Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δέκα (10) ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, πακιστανοί έφηβοι, έφτασαν σε ξενοδοχείο στην Αιανή