Δολιοφθορά με στόχο ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Βέροια, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αγία Βαρβάρα.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Μακεδονία, άγνωστοι έκοψαν με ειδικά εργαλεία κολόνα της ΔΕΗ που συνέδεε με ρεύμα τον καταυλισμό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δράστες της δολιοφθοράς πριόνισαν συνολικά τρεις κολώνες της ΔΕΗ αλλά έπεσε μόνο μία. Ωστόσο αυτό ήταν αρκετό για να κοπεί το ρεύμα στο camp, νωρίς το πρωί. Οι υπεύθυνοι της δομής ειδοποίησαν την αστυνομία και τον ΔΕΔΔΗΕ, που κατέφτασαν στις 7 το πρωί. Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ θα εργαστεί για την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς, με αντικατάσταση της πεσμένης κολόνας και thn επισκευή των άλλων δύο με επανασύνδεση της καλωδίωσης.

Φωτογραφία από εφημερίδα Μακεδονία

Φωτογραφία από εφημερίδα Μακεδονία

Φωτογραφία από εφημερίδα Μακεδονία

Αμέσως μετά την πτώση της κολόνας λειτούργησε το αυτόματο σύστημα ασφαλείας και η ηλεκτροδότηση σταμάτησε, ώστε να μην κινδυνεύσουν ζωές από τα γυμνά καλώδια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι εμφανές ότι πρόκειται για δολιοφθορά με στόχο τοn συγκεκριμένο χώρο, καθώς η γραμμή εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο το κέντρο φιλοξενίας.

Φωτογραφία από Verianet

Φωτογραφία από εφημερίδα Μακεδονία

Με πληροφορίες από εφημερίδα Μακεδονία και Verianet Πηγή: www.lifo.gr

Πηγή: www.lifo.gr