Τα ΤΕΠ Κοζάνης δέχονται αυτό τον καιρό απίστευτο κύμα προσέλευσης. Στα ΤΕΠ Παθολογικού Τομέα που δέχεται και το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών υπάρχει ένας ειδικός και ένας ειδικευόμενος. Οι 2 αυτοί γιατροί, από τους οποίους ο ένας είναι υπό εκπαίδευση, καλούνται να εξυπηρετήσουν όλα τα περιστατικά του Νομού, πλην Εορδαίας, για ένα 24ωρο.
Έχετε χρειαστεί ποτέ να δουλέψετε χωρίς να σταματήσετε για 24 ώρες; Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να μην σταματήσεις ούτε για φαγητό, ούτε για ένα καφέ και η δουλειά να είναι τόσο απαιτητική που να πρέπει να δουλεύεις με το 100% της προσοχής και των γνώσεών σου;

Τα ΤΕΠ θα έπρεπε να είναι το κόσμημα του Νοσοκομείου. Είναι το πρώτο Τμήμα που θα επισκεφτεί ο πολίτης.

Δυστυχώς, αν και έγινε ξεχωριστό Τμήμα εδώ και αρκετό καιρό, δεν διαθέτει ούτε αρκετούς νοσηλευτές, ούτε και δικούς του γιατρούς να το στελεχώσουν.

Σε όλο το διάστημα της πανδημίας, καλούνται οι γενικοί ιατροί να εφημερεύσουν στα ΤΕΠ. Οι γενικοί γιατροί είναι γιατροί της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Φεύγοντας, με το έτσι θέλω, από τη θέση τους, “βουλώνουν” οι τρύπες στο Νοσοκομείο αλλά ανοίγουν εκεί από όπου τους παίρνουν.

Η μόνη λύση είναι να γίνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για τα ΤΕΠ και να αφεθούν οι γενικοί ιατροί που έχουν κατεξοχήν το ρόλο του οικογενειακού ιατρού να περιθάλψουν τους πολίτες στις περιοχές ευθύνης τους. Λειτουργώντας σωστά η Πρωτοβάθμια θα αναχαιτίσει και την προσέλευση στο Νοσοκομείο από τα περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπισθούν εκεί και θα φτάσουν στα ΤΕΠ μόνο αυτά που χρειάζονται δευτεροβάθμια διερεύνηση και αντιμετώπιση.

Επομένως, μόνη λύση ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ μόνιμου προσωπικού.