Την Πέμπτη στην αίθουσα του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το Πάρκο του Αγίου Παντελεήμονα, με βασικό θέμα τον μεγάλο αριθμό ελαφιών. Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos ο αριθμός των ελαφιών αυξήθηκε σε 75-80, ένας πληθυσμός που σίγουρα απαιτεί μια άλλη μεταχείριση, περισσότερο χώρο, τροφή και προσοχή.

Η επισκεψιμότητα του πάρκου είναι μεγάλη ακόμα και μέσα στον χειμώνα με την κοινότητα να επιθυμεί να αξιοποιηθεί ο χώρος για να δοθεί πνοή στον τόπο. Αρχικά ζητούνται κάποια χρήματα για την εσωτερική περίφραξη, αλλά από κει και πέρα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάδειξη του πάρκου.

Από τα 60 στρέμματα περιφραγμένου χώρου που βρίσκονται τα ελάφια γένους Ντάμα, τα 22,5 ανήκουν στην κοινότητα, τα υπόλοιπα όμως όχι πιθανόν στο δασαρχείο ή και την Κτηματική Υπηρεσία. Στόχος είναι η παραχώρησή τους σε πρώτο στάδιο και κατά δεύτερο η διαχείριση του πάρκου, το οποίο για να θεωρηθεί επισκέψιμο χρειάζεται σημαντικές παρεμβάσεις.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Εσωτερικές περιφράξεις στο πάρκο με τα ελάφια – Προσοχή συνιστά ο πρόεδρος της κοινότητας

Προσοχή!!Τα ελάφια στο πάρκο του Αγίου Παντελεήμονα δεν είναι γατούλες με κέρατα

Εργασίες για την ασφάλεια των επισκεπτών στο πάρκο του Αγίου Παντελεήμονα με τα ελάφια