Άλλα εννιά κρούσματα εντοπίστηκαν την Παρασκευή σε μαθητές στα γυμνάσια και λύκεια του Νομού Κοζάνης και πέντε σε εκπαιδευτικούς. Την Πέμπτη σημειώθηκαν άλλα επτά σε μαθητές και ένα σε εκπαιδευτικό.

Θυμίζουμε ότι έχουν αλλάξει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν τίθενται πια οι στενές επαφές του μαθητή που νόσησε σε καραντίνα, ακόμα και ο διπλανός στο θρανίο .Μόνο όποιος νοσεί, παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες και επιστρέφει αφού περάσουν τρία εικοσιτετράωρα χωρίς συμπτώματα μετά την παρέλευση τουλάχιστον δέκα (10) ημερών.

Οι μαθητές βέβαια υποχρεούνται σε συνεχή τεστ , τα οποία όμως θα δείξουν ποιος είναι θετικός μετά από τρεις ή τέσσερις μέρες. Οπότε οι στενές επαφές του μαθητή πιθανόν να βγουν θετικοί και να έχουν ήδη κολλήσει άλλους που θα φανούν επίσης σε τρεις -τέσσερεις μέρες . Οι μαθητές που κάθονται δίπλα ή εμπρός και πίσω από το νοσήσαντα μαθητή απλά κάνουν περισσότερα τεστ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 4187/Β/10-9-2021μόνο ανεμβολίαστοι, που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος ατόμου με το οποίο διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη, θα μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα. Οι υπόλοιπες στενές συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους και δεν τίθενται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

29 θετικά κρούσματα στα γυμνάσια και λύκεια της ΠΕ Κοζάνης σε δυο μέρες λειτουργίας