Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για τον προϋπολογισμό του 2018, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου,  ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Βαλαής,  έκαναν ειδική μνεία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης, η λειτουργία της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει το 2018 σε νέο κτηριακό συγκρότημα.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, αυτή τη στιγμή εκτελείται το έργο για τη μεταφορά της βιβλιοθήκης, ολοκληρώνεται η συμπληρωματική σύμβαση και γίνονται όλες οι απαραίτητες προεργασίες για να ανοίξει. Όπως ανέφερε ο κ. Βαλαής, με σκοπό την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών και των νέων προοπτικών που ανοίγει αυτό το εγχείρημα, η χρηματοδότηση της Βιβλιοθήκης αυξάνει κατά 200.000 ευρώ και φτάνει τις 500.000 ευρώ.

Ο περιορισμός της σπατάλης, η αύξηση των δαπανών που γίνονται μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών και που, κατά συνέπεια, μειώνουν τις σπατάλες, καθώς και οι πολλές περικοπές που υπήρξαν στα πρώτα χρόνια της θητείας τους και οι οποίες αρχίζουν, πλέον, να  αποκαθίστανται, κυρίως ως προς τα νομικά πρόσωπα,  συντέλεσαν, όπως υποστήριξε ο κ. Ιωαννίδης, στην εξασφάλιση των πόρων που χρειάζονται για να ανοίξει η βιβλιοθήκη.

Διαβάστε περισσότερα για τη νέα Βιβλιοθήκη 

ΕΣ