Μετά την αρνητική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δυο φωτοβολταϊκών σταθμών θέση “Οινόη 2 ” και “Οινόη 3 ”με φορέα του έργου την CP & MES ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ι.Κ.E.» του Χρήστου Πετρόχειλου, συζητήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου “Πτελέα 3 ”ισχύος 20 MW σε 494 στρέμματα. Με 18 ψήφους κατά και 14 υπέρ το δημοτικό συμβούλιο έδωσε αρνητική γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου .

Θετική ήταν η κοινότητα Φτελιάς , όπως εξήγησε και ο πρόεδρος κ. Αγγελίδης με το δεδομένο ότι δεν θίγονται βοσκήσιμες εκτάσεις και η κοινότητα , αρνητικό όμως είναι το Δρέπανο. Να ξεκαθαρίσουμε ότι το κοινοτικό συμβούλιο της Φτελιάς δεν είναι πενταμελές αλλά αποφασίζει μόνος του ο πρόεδρος.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος ξεκαθάρισε για να υπάρξει θετική γνωμοδότηση θα πρέπει να συμπληρωθεί η μελέτη και να εκτιμηθούν μεταξύ άλλων τα παρακάτω: . Να κατατεθεί νέα μελέτη βοσκοικανότητας λαμβάνοντας υπόψη τη συνεργηστική και αθροιστική δράση όλων των ΦΒ πάρκων της Κ. Πτελέας, να δοθούν για την όδευση καλωδίων μεταφοράς μέσης τάσης ακριβείς συντεταγμένες της όδευσης, να διερευνηθεί η διάθεση των ανακυκλώσιμων αστικών απορριμμάτων, των υγρών αποβλήτων και των επικίνδυνων αποβλήτων που θα προκύψουν κατά τη φάση κατασκευής και λειτουργίας της εγκατάστασης.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Όχι του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης σε δύο φωτοβολταϊκά πάρκα της Kiefer στην Οινόη-Τι ψήφισε η παράταξη Μαλούτα