Το 2020 αποδείχθηκε μία δύσκολη χρονιά και για τα άγρια ζώα καθώς από την άνοιξη έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα.

Εκτός από τα περιστατικά που αφορούσαν αρκούδες ή λύκους ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διαχειρίστηκε φέτος 29 περιπτώσεις τραυματισμένων, ορφανών ή ήδη νεκρών οπληφόρων ζώων (27 ζαρκάδια, 1 ελάφι, 1 αγριόγιδο). Κάποια από αυτά βρέθηκαν ορφανά, άλλα βρέθηκαν τραυματισμένα, αλλά η πλειοψηφία αυτών δυστυχώς δεν άντεξαν και υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Σήμερα στο Κέντρο Επανένταξης Άγριων Ζώων φιλοξενούνται 6 ζαρκάδια και ένα νεαρό ελάφι. Τέσσερα από αυτά είναι υποψήφια για επανένταξη από την νέα χρονιά ενώ τα τρία θα παραμείνουν στις εγκαταστάσεις λόγω σοβαρού τραυματισμού που καθιστά αδύνατη την επιστροφή τους στη φύση.

Ο Θωμάς, η Μάτα, ο Φοίβος, η Αθηνά, ο Σεμπάστιαν, η Ιζαμπέλα και ο Οθέλλος φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει δημιουργηθεί. Ο Οθέλλος είναι ενήλικο αρσενικό ζαρκάδι, που φέρει κάταγμα στο πόδι ενώ όλα τα υπόλοιπα ζαρκάδια, και το ελάφι είναι φετινής γέννας και νεαρά ακόμα σε ηλικία. Όλα τα ζώα θα περάσουν τον χειμώνα στον ειδικά διαμορφωμένο περιφραγμένο χώρο δάσους και εφόσον όλα πάνε καλά, θα επιστρέψουν στην φύση την άνοιξη.