Απότομη μεταβολή του καιρού θα παρατηρηθεί από την Τρίτη 25 έως και την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στην Κοζάνη, όπως και σε όλη την χώρα .Η θερμοκρασία της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου στους 31ο C το μεσημέρι που μόνο καλοκαίρι θυμίζει θα κατρακυλήσει στους 9-10ο C τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Η ανώτερη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 19ο C -20ο C σύμφωνα με τα στοιχεία της πολιτικής προστασίας. Βοριάδες θα παρατηρηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης και θα παραμείνουν έως και την Πέμπτη.

Το βράδυ της Πέμπτης θα ενισχυθούν οι νοτιάδες με το σκηνικό να αλλάζει σιγά-σιγά και το σαββατοκύριακο να υπάρχει ελαφριά άνοδος της θερμοκρασίες στους 22-23ο C.Δεν αναμένονται μέχρι στιγμής βροχοπτώσεις με το σκηνικό να θυμίζει φθινόπωρο.

Βέβαια αυτή η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας επηρεάζει το σώμα και την ψυχολογία μας, οπότε ας μην την υποτιμήσουμε φροντίζοντας για την ενδυματολογική μας προσαρμογή. Και όπως συμβαίνει σε κάθε απότομη αλλαγή, σε μια Κοζάνη που έχει συνηθίσει την κάθετη πτώση του υδράργυρου, οι ειδικές ομάδες πληθυσμού θα την νιώσουν καλύτερα.
Ιωάννα Παπαδημητρίου