Μπορεί να διανύουμε τα μέσα της Άνοιξης, όμως ο καιρός φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη! Το χιονοδρομικό κέντρο Βιτσίου ντύθηκε και πάλι στα λευκά, με μια ξαφνική χιονόπτωση να θυμίζει περισσότερο χειμώνα παρά Πάσχα που πλησιάζει.
Οι εικόνες από το Βίτσι είναι μαγευτικές: νιφάδες χιονιού σκέπαζαν τα έλατα, ενώ το τοπίο απέκτησε ξανά τον γνώριμο αλπικό του χαρακτήρα. Όσοι βρέθηκαν στην περιοχή, είτε για εργασία είτε για αναψυχή, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα σπάνιο ανοιξιάτικο “δώρο” της φύσης.
Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση, με το θερμόμετρο να δείχνει κοντά στους 0°C στο υψόμετρο του χιονοδρομικού. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Απρίλιος επιφυλάσσει τέτοιες εκπλήξεις στην ορεινή Καστοριά, όμως πάντα καταφέρνει να μας ξαφνιάζει.
Όπως λένε και οι παλιοί, «ο Απρίλης έχει τις δικές του τρέλες» και φέτος, το απέδειξε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Φωτογραφίες: Studio Trasias
Το διαβάσαμε στο svouranews.gr


















