Saga Furs: Η αξία των γουνοδερμάτων που πουλήθηκαν στην δημοπρασία Μαρτίου ξεπέρασε τα 100 εκατομ.

Η διαδικτυακή δημοπρασία της Saga Furs που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 3-10 Μαρτίου προσέλκυσε περισσότερους από 100 αγοραστές από όλες τις κύριες αγορές

Η διαδικτυακή δημοπρασία Μαρτίου της Saga Furs ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Από τα 2,5 εκατομμύρια πιστοποιημένα μινκ που προσφέρθηκαν προς δημοπράτηση, πωλήθηκε το 90% και από τα 660.000 πιστοποιημένα γουνοδέρματα Saga® fox και Finnraccoon, πωλήθηκε το 70%. Η συνολική αξία πωλήσεων ανήλθε στα 104 εκατομμύρια ευρώ (04/2020: 32 εκατομμύρια ευρώ). Κύριες αγοράστριες χώρες ήταν η Κίνα με υποστήριξη από τη Νότια Κορέα, την ευρωπαϊκή βιομηχανία μόδας και τη Ρωσία.

«Η υπερπαραγωγή που επικρατούσε στην αγορά μινκ για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει εξαφανιστεί, γεγονός που αντικατοπτρίζετε στις αυξανόμενες τιμές. Όσον αφορά τις αλεπούδες, η κατάσταση ακόμη δεν βρίσκετε σ αυτά τα επίπεδα. Ιδιαίτερα οι silver fox, οι αλεπούδες μετάλλαξης και τα Finnraccoon που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία της μόδας, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις », αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saga Furs Magnus Ljung.

«Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας επιβεβαιώνει ότι η εμπιστοσύνη της βιομηχανίας έχει αποκατασταθεί και ότι μπορούν να γίνουν και διαδικτυακές πωλήσεις. Σε σύγκριση με την πρώτη μας διαδικτυακή δημοπρασία τον περασμένο Μάρτιο, ο αριθμός πωλήσεων διπλασιάστηκε και η αξία τους τριπλασιάστηκε », συνέχισε ο κ. Ljung.

Η επόμενη δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2021.