Απορρίφθηκε η αίτηση χρηματοδότησης της εξοικονόμησης ενέργειας του δήμου Κοζάνης στις περιοχές εστίασης ΟΧΕ προτεραιότητας Β και συνολικής δημόσιας δαπάνη 619.000 ευρώ. Είχε υποβληθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των φωτισμών δημόσιων χώρων εντός της περιοχής παρέμβασης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ΟΧΕ αξιοποίησης των λιμνών Δυτικής Μακεδονίας» .

Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά αλλά δεν δύναται να ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» του Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία». λόγω εξάντλησης της συνολικής προς διάθεση συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης της Πρόσκλησης.

Εγκρίθηκε η προτεινόμενη πράξη αφορά την προμήθεια και την τοποθέτηση/εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων LED για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στις ΔΕ Ελίμειας και Αιανής. Συγκεκριμένα η παρέμβαση αφορά στην περιοχή των κάτωθι οικισμών που ανήκουν εντός της περιοχής παρέμβασης προτεραιότητας Α του Επιχειρησιακού Σχεδίου ΟΧΕ αξιοποίησης των λιμνών Δυτικής Μακεδονίας: Αμυγδαλιά, Ανατολή, Σταυρωτή, Κοντοβούνι, Σπάρτο, Καισαρειά, Ρύμνιο, Αιανή.