ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

Τον κανονισμό της υπαίθριας αποκριάτικης αγοράς στην πλατεία Νίκης και στους φανούς της πόλης της Κοζάνης και την χρήση του κανονισμού αυτού για φέτος, ψηφίζει το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, με στόχο την νομιμοποίηση και έλεγχο των μικροπωλητών που δραστηριοποιούνται με πλανόδιο εμπόριο την περίοδο αυτή.

Όπως τόνισε σχετικά η αντιδήμαρχος Χρύσα Αθανασιάδου που εισηγήθηκε το θέμα στο συμβούλιο: ” Πρόκειται για τον κανονισμό για την υπαίθρια αγορά, που θα ξεκινήσει από την Τσικνοπέμπτη έως και τις 18 Φεβρουαρίου, όπου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αιτήσεις (μετά από πρόσκληση του Δήμου) για να πωλούν είτε βιομηχανικά είδη είτε φορητής έψησης, στην κεντρική πλατεία όπως αντίστοιχα και στους Φανούς όπου θα μπορεί ο κόσμος να αγοράσει τα απαραίτητα είδη. Καθορίστηκαν συγκεκριμένες θέσεις για ποπ κορν, χαλβά κ.ο.κ., ώστε οι μικροπωλητές που το επιθυμούν να δουλέψουν την περίοδο της Αποκριάς. Άλλωστε, αυτό επιθυμούμε,  να έρθει κόσμος στην πόλη και να δουλέψουν και οι επαγγελματίες”.

Αυτό που αλλάζει σε σχέση με πρότερα, είναι ότι έχουμε ολοκαίνουργια νομοθεσία η οποία ισχύει από τις 13 Νοεμβρίου και η οποία καθορίζει αυτούς τους χώρους και διαδικασίες: Βγαίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον Δήμο, καταθέτουν τα χαρτιά τους οι ενδιαφερόμενοι και από κει και μετά χωροθετούνται σε συγκεκριμένες θέσεις. Στην περίπτωση που θα υπάρχει ενδιαφέρον από περισσότερους μικροπωλητές, θα γίνεται κλήρωση.
Το συμβούλιο θα εγκρίνει το τοπογραφικό διάγραμμα με βάση το οποίο θα δοθούν οι θέσεις για τους μικροπωλητές. Ουσιαστικά, αφορά στην κεντρική πλατεία και στους χώρους των φανών.

Β.Σ.