Δωρεές του TAP AG και του Ελλάκτωρ είναι τα τέσσερα οχήματα των δασικών υπηρεσιών της Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας που διατίθενται πλέον με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Βασίλη Μιχελάκη σε διάφορες άλλες υπηρεσίες. Με το Υπουργείο Οικονομικών να έχει αποδεχτεί τις δωρεές για την κάλυψη των αναγκών των δασικών υπηρεσιών και τώρα να μεταβάλλεται ο σκοπός της δωρεάς .Tην ίδια περίοδο που τo Υπουργείο Ενέργειας προωθεί με νομοθετική ρύθμιση την υπαγωγή των δασικών υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας , κάποιοι φαίνεται να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις υποτιμώντας τα όσα συνέβησαν με την εμπλοκή τόσων υπηρεσιών που δυσχεραίνουν την γρήγορη αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων.

Στις 30 Μαΐου 2019 με απόφαση του Συντονιστή της ΑΔΗΔΜ διατέθηκαν για χρήση τέσσερα φορτηγά αυτοκίνητα που παραχωρήθηκαν δωρεάν στην Αποκεντρωμένη από την «Trans Adriatic Pipeline AG» (TAP AG) στη Διεύθυνση Δασών Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας όπου και διέρχεται ο αγωγός, φυσικού αερίου. Από τις 16 Μαΐου του ίδιου έτους είχαν εγγραφεί τα παραπάνω οχήματα και δυο ακόμα, συνολικά έξι στην δύναμη οχημάτων (Μητρώο Κρατικών Οχημάτων) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , η οποία και τα διέθεσε για χρήση στη Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, στη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας, στη Διεύθυνση Δασών Καστοριάς και στη Διεύθυνση Δασών Κοζάνης.

Το Υπουργείο Οικονομικών είχε αποδεχτεί την πρότασης δωρεάς του TAP AG για (6) καινούργια τετρακίνητα δικάμπινα φορτηγά οχήματα εκτός δρόμου Mitsudishi L200 Doule cab Di 2.4MT. αξίας 153.540 ευρώ για την κάλυψη αναγκών των Δασικών Υπηρεσιών του. Είχε μάλιστα υπογραφτεί το από 13.05.2018 ιδιωτικό συμφωνητικό Δωρεάς μεταξύ της εταιρείας «Trans Adriatic Pipeline AG» και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας που αφορούσε τη δωρεά.. Στις 24 Απριλίου 2020 το Υπουργείο Οικονομικών αποδέχτηκε ένα ακόμα τετρακίνητο όχημα μάρκας SKODA KODIAQ SCOUT ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων Ηπείρου – Διεύθυνσης Δασών Κοζάνης.
Και αυτό και τα τρία από τα έξι Mitsudishi L200 διατίθενται πλέον με απόφαση της 10ης Αυγούστου ένα στη Διεύθυνση Χωροταξικής Πολιτικής , ένα στο Τμήμα Ελέγχου και Υλικών Δημόσιων Έργων Δυτικής Μακεδονίας , ένα στη Διεύθυνση Υδάτων και ένα στη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Να πώς ο Συντονιστής της ΑΔΗΔΜ επιταχύνει το κυβερνητικό έργο