Απλήρωτοι παραμένουν για 14 μήνες οι γιατροί των απογευματινών ιατρείων στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Μαζί με αυτούς και το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό την ίδια ώρα που βγαίνουν ανακοινώσεις και για τη λειτουργία ενός ακόμα απογευματινού ιατρείου, του νευρολογικού. Συνολικά πρόκειται για οκτώ γιατρούς και δεκαεπτά συνολικά νοσηλευτές και τεχνολόγους που πάνω από έναν χρόνο αναμένουν τα δεδουλευμένα τους.

Μάλιστα στα δύο από τα τέσσερα απογευματινά ιατρεία, στο πνευμονολογικό και το γαστρεντερολογικό οι ασθενείς πληρώνουν μετρητά. Στο ακτινοδιαγνωστικό και στο καρδιολογικό προσέρχονται με παραπεμπτικό. Και στο νέο νευρολογικό ιατρείο επίσης θα πληρώνουν το νοσοκομείο.

Πάραυτα δεν έχει πληρωθεί ούτε γιατρός ούτε νοσηλευτής ούτε διοικητικός για πάνω από έναν χρόνο αναμένοντας τον ΕΟΠΥΥ να βάλει τα χρήματα για να πληρωθούν με τη σειρά τους από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Και δεν φτάνει η αναμονή τόσων μηνών, αλλά και η υπόσχεση ότι θα πληρωθούν το Μάιο, δηλαδή θα περιμένουν απλήρωτοι πάνω από ενάμιση χρόνο. Ήδη νοσηλευτές και γιατροί το ξανασκέπτονται και αν συνεχίσουμε έτσι θα καταφέρουμε να διαλύσουμε και τα υπάρχοντα απογευματινά ιατρεία του Νοσοκομείου της Κοζάνης.

Ιωάννα Παπαδημητρίου