Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης από φορεί της περιοχής. Ο Λευτέρης Αδάμ, πρόεδρος του εργατικού κέντρου ανέφερε ότι «το Εργατικό Κέντρο, η ΑΔΕΔΥ, τα τεχνικά επιμελητήρια, ο εμπορικός σύλλογος δίνουμε ένα μήνυμα .Η κατάσταση δεν πάει άλλο .Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο. Θα πρέπει να παρθούν μέτρα για να κατπολεμηθεί η ακρίβεια και η κοινωνία μα πάρει μια ανάσα».

«Φτάνει πια. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να πληρώνουμε το μάρμαρο» ανέφερε ο Δημήτρης Τσίπρας, πρόεδρος νομαρχιακού τμήματος Νομού Κοζάνης.

«Οι εργαζόμενοι της χώρας φωνάζουνε ενάντια στο καθεστώς της ασυδοσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη» τόνισε η Καλλιόπη Βέττα . «Λένε όχι στην ακρίβεια , στον πληθωρισμό. Ο μήνας δεν μπορεί να βγει. Υπάρχει εναλλακτική λύση με προοδευτική κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς μισθούς. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δήλωσε : «Λέμε ένα μεγάλο όχι στην ακρίβεια, στην ανέχεια, στις επιλογές αυταρχισμού .Οι εργαζόμενοι σε όλη την χώρα δίνουμε το παρών .Είναι μεγαλειώδεις οι συγκεντρώσεις. Η ενεργειακή κρίση μαστίζει, η απολιγνιτοποίση δίνει τεράστια προβλήματα σε όλους. .Αν δεν το κατανοήσει η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι στις επερχόμενες εκλογές θα πάρει το μήνυμά της».

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Κοζάνης.

Ιωάννα Παπαδημητρίου