Ο Δημήτριος Μπαλιάκας γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου το έτος 1942 στην Αιανή. Από πολύ μικρή ηλικία εγκαταστάθηκε στην πόλη της Κοζάνης. Πολύ νωρίς γύρω στα 14 του εργάστηκε στο χώρο της κουζίνας περνώντας από πολλά γνωστά εστιατόρια της εποχής όπως το “Ελληνικόν” και ο “Μαρκόπουλος”, ενώ στην συνέχεια δεν άργησε να ανοίξει και δικό του εστιατόριο συνεργατικά στο χώρο που ήταν το παλιό εστιατόριο “Ζορμπάς”.

Καθώς χάραξε μια καριέρα 60 χρόνων περίπου μέσα στην κουζίνα, έγινε γνωστός για την αγάπη του και το πάθος του για την μαγειρική την οποία μετέδωσε στα πιάτα του. Στην πορεία της ζωής του πέρασε και από άλλα μεγάλα εστιατόρια. Σε πολύ γνωστή παραδοσιακή ταβέρνα της Κοζάνης ήταν που δημιούργησε τα περίφημα του σουτζουκάκια τα οποία οι άνθρωποι της πόλης αγάπησαν και “τιμούν” ακόμα και σήμερα, μεταξύ άλλων συνταγών του που άφησε κληρονομιά στην πόλη, πολλές από τις οποίες βρίσκονται γραμμένες στο βιβλίο “Γεύσεις από Παλιά Κοζάνη” της Τσικριτζή/ Μόμτσιου Ματίνας και της Φτάκας/ Τσικριτζή Φάνης.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα 16:00 ξεκινώντας από την Εκκλησία του Αγίου Νικάνορα, για όλους τους αγαπημένους φίλους και συγγενείς.