Σε απάντηση του άρθρου 3 οκτ. 2019- με θέμα: «Αγανακτισμένη μητέρα διηγείται τη χθεσινή περιπέτεια με την υγεία της 6χρονης κόρης της στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο», η διοίκηση του νοσοκομείου αφού διερεύνησε την υπόθεση αισθάνεται την ανάγκη να δώσει διευκρινίσεις:

Η ταλαιπωρία της μητέρας και του παιδιού δεν οφείλονται στο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά στην σύμπτωση, εκείνη τη στιγμή να εμφανιστεί επείγον περιστατικό -αιμορραγία εγκεφάλου- και το ΕΚΑΒ με τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού -ιεραρχώντας τη σοβαρότητα- να δώσει προτεραιότητα στη διακομιδή πρώτον του ανθρώπου με εγκεφαλική αιμορραγία που χρειαζόταν άμεση χειρουργική αντιμετώπιση και μετά στο παιδί, το οποίο πέραν του πυρετού δεν εμφάνιζε -κατά την εκτίμηση της χειρουργού- χειρουργικό θέμα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την μετέπειτα πορεία της υγείας του παιδιού που νοσηλεύεται με λοίμωξη στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, χωρίς να έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση παρότι θορυβήθηκε έντονα το περιβάλλον του  (μητέρα και γιαγιά). Αναλυτικότερα: Το παιδί θα διακομίζετο στο Νοσοκομείο Γεννηματάς στις 23.30’ περίπου.

Η συνεννόηση περί της διακομιδής έγινε όπως φαίνεται από τις κλήσεις του ΕΚΑΒ στις 22.22’. Στις 22.40’ το ασθενοφόρο έρχεται στα ΤΕΠ από Πτολεμαϊδα. Στην ετοιμασία για διακομιδή στη Θεσσαλονίκη συνέβη το άκρως επείγον περιστατικό της εγκεφαλικής αιμορραγίας που χρειάστηκε το ασθενοφόρο να πάει τον ασθενή εκ νέου στην Πτολεμαϊδα για αξονική και στη συνέχεια να μεταφερθεί στο Μαμάτσειο όπου έγινε συνεννόηση για διακομιδή σε Νευροχειρουργικό τμήμα Θεσσαλονίκης, αφού όμως πρώτα ”σταθεροποιηθεί” ο ασθενής και μπορέσει να διακομισθεί, πράγμα που συνέβη κοντά στις 02.00’ το βράδυ.

Στο διάστημα αυτό οι συγγενείς του παιδιού ζήτησαν τηλεφωνικά από τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ να παρέμβει. Ο ίδιος τους εξήγησε ότι για την προτεραιότητα διακομιδών προέχει η ιεράρχηση της σοβαρότητας του κάθε περιστατικού και ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση το παιδί βρίσκεται στο νοσοκομείο, δεν κινδυνεύει, δεν έχει άλλο ασθενοφόρο για εκτός νομού διακομιδή, αλλά σίγουρα το παιδί θα διακομισθεί.

Η μητέρα κάλεσε ταξί και μετέφερε το παιδί στο Γεννηματάς μόνη της. Η διοίκηση του νοσοκομείου ζητά συγγνώμη από τον κάθε πολίτη που τυχόν ταλαιπωρείται με τις διακομιδές, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, βεβαιώνει δε την προσπάθεια για ακόμη καλύτερη στελέχωση του ΕΚΑΒ.

Από την Διοίκηση