Ο κύριος Κορκάς με την δημοσίευσή του στις 9 Φεβρουαρίου 2021στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης μας τίμησε με τα λόγια του.

Αρχικά εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για τα υποστηρικτικά και ένθερμα σχόλια από έναν άνθρωπο των γραμμάτων και τεχνών, ο οποίος έχει προσφέρει τον δικό του πλούτο στην τοπική μας κληρονομιά, τον οποίο εμείς οφείλουμε να τον σεβαστούμε και τον αναδείξουμε.

Αναγνωρίζοντας και μελετώντας την αφθονία της τοπικής άυλης και υλικής πολιτιστικής μας κληρονομιά, η οποία περιλαμβάνει αντικείμενα πολιτιστικής αξίας, μνημεία, ιστορικά μέρη, κά, νιώθουμε την υποχρέωση να φροντίσουμε τη διατήρησή τους στο πέρασμα του χρόνου. Τον ίδιο στόχο ακριβώς έχει η δημιουργία της Πρωτοβουλίας Νέων Κοζάνης, δηλαδή την προσπάθεια να συνδράμουμε και εμείς στην διατήρησή τους εθελοντικά αλλά με διεπιστημονική προσέγγιση.

Επίσης, συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό του για την αναγκαιότητα της γνώσης του παρελθόντος ιδιαίτερα σήμερα που το μεταβαλλόμενο κοινωνικό τοπίο ανατρέπει την καθημερινότητά μας.

Επιπλέον, αναγνωρίζουμε και επικροτούμε την σημαντικότητα των αφηγήσεων , των μαρτυριών και των ιστοριών των εν ζωή ανθρώπων, οι οποίες μπορούν να μετατραπούν σε ένα προνομιακό μέσο ανάλυσης των ραγδαίων κοινωνικών εξελίξεων, ώστε να έρθουν στο προσκήνιο οι «αφανείς» ήρωες και να αποτελέσει η προσωπική μνήμη αντανάκλαση της συλλογικής, απέναντι στην λήθη και την παγκοσμιοποίηση.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για το γεγονός ότι μας εμπιστεύεται την εργασία του που είναι αποτέλεσμα μελέτης πολλών ετών και υποσχόμαστε πως θα φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης.

Με τιμή και εκτίμηση,
Η ομάδα της Πρωτοβουλίας Νέων Κοζάνης